• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolo turnir u Banjaluci: Borac dva puta protiv Slovenaca

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vaterpolisti Borca u okviru Alpe vaterpolo lige biće domaćini turnira, na kojem će igrati protiv dva slovenačka kluba, Branika iz Maribora i Kalcita iz Kamnika. U ligi još klubovi iz Austrije, Italije i Hrvatske.

 Turnir Alpe vaterpolo lige u Banjaluci Izvor: Mondo/Slaven Petković

Banjaluka će predstojećeg vikenda biti domaćin turnira Alpe vaterpolo lige, na kojem će biti odigrano deset utakmica.

Liga okuplja ekipe iz pet država i to: Slovenija, Italija, Austrija, Hrvatska i BiH, a klubovi učesnici su: ASW Wien (Beč), AVK Triglav Kranj, Calcit Kamnik, VK Ljubljana Slovan, VK Ljubljana Slovan 2, AVK Branik Maribor, VD Grafist Koper, Pallanuoto Trst, VK Opatija, HAVK Mladost Zagreb i VK Borac Banjaluka.

Ovo je druga sezona regionalne lige pod ovim nazivom i u ovom formatu. Ranije se u manjem formatu igrala Alpe Adrija vaterpolo liga. U ligi nastupaju klubovi koji su među najboljim u nacionalnim prvenstvima i nastupaju u evropskim takmičenjima, u kojima nastupaju igrači sa reprezentativnim pozivima i nastupima na najvećim vaterpolo takmičenjima, što govori i kvalitetu ovoga takmičenja.

Liga će biti održana u turnirskom sistemu, sa pet turnira u pet gradova, a potom se igra "Fajnal siks".

"Čast da otvorimo i zatvorimo regionalnu ligu pripala je našem klubu i gradu. Prvi turnir igraće se 7. i 8. oktobra u Banjaluci, drugi je zakazan za 18. i 19. novembar u Koperu. Treća smotra održaće se 2. i 3. decembra u Kranju, četvrta 20. i 21. januara u Mariboru, a peta 3. i 4. februara u Rijeci. Finalni turnir, odlukom lige, igraće se od 29. februara do 2. marta u Banjaluci, pa je po automatizmu Vaterpolo klub Borac jedan od učesnika, a pridružiće mu se još pet najbolje plasiranih ekipa", saopšteno je iz VK Borca.

Izvor: Promo/VK Borac Banjaluka

Iz banjalučkog kluba ističu da je velika stvar što VK Borac nastupiti u ovoj ligi, ali i što će grad na Vrbasu biti domaćin dva turnira.

"Očekivanja našeg kluba u ovom takmičenju su realna. Trener ekipe Davor Josipović smatra da je veliki uspjeh sama činjenica da je VK Borac dio priče regionalne lige i da ćemo vaterpolo spektakl dovesti u naš grad i zemlju. Sigurno će tu biti i dobrih i teških utakmica za našu mladu ekipu, a momci će sigurno dati sve od sebe da ostvare pozitivne rezultate. Posebno smo ponosni da smo upravo mi domaćini završnice lige, što govori da nam rukovodstvo lige vjeruje i da smo se pokazali kao dobri i sposobni domaćini", dodaju iz Borca.

RASPORED UTAKMICA:

Subota, 7. oktobar:

Grafist - Opatija (13.00)
Triglav - Palanuoto (14.30)
Slovan - Slovan 2 (16.00)
Kalcit - Beč (17.30)
Grafist - Mladost (19.00)
Branik - Borac (20.30)

Nedjelja, 8. oktobar:

Palanuoto - Mladost (9.00)
Beč - Slovan (10.30)
Opatija - Branik (12.00)
Slovan 2 - Triglav (13.30)
Borac - Kalcit (15.00)

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC