• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Biće ovo srpsko EP

U petak u Srbiji i Italiji počinje Evropsko prvenstvo za odbojkašice. Srpske dame spremne da na domaćem parketu krunišu odličnu sezonu.

 Nikolić: Biće ovo srpsko EP Izvor: MONDO

Još se nisu slegli utisci nakon finalnog poena Miloša Terzića i zlatne medalje odbojkaša na Evropskom prvenstvu, a ljubitelje odbojke očekuju nova iskušenja.

Srbija i Italija će od petka do 2. oktobra biti domaćini prvenstva Evrope za odbojkašice.

Izabranice selektora Zorana Terzića očekuje težak zadatak. Ove godine postizale su zapažene rezultate - treći put zaredom osvojile su Evroligu, dok su na debitantskom učešću na Gran pri takmičenju u Kini osvojile treće mjesto.

Budući da se šampionat igra na domaćem terenu očekivanja javnosti su velika.

Srpske odbojkašice pokazale su u Makau da pripadaju samom odbojkaškom vrhu, a aktuelnog svjetskog prvaka ekipu Rusije savladale se dva puta u roku od tri dana.

Kapiten Jelena Nikolić ističe da ih uspjeh odbojkaša malo obavezuje da i one naprave dobar rezultat.

"Mnogi od nas smatraju, s pravom, da bi sve osim medalje bio neuspjeh. Ipak, mi nemamo pritisak i osjećaj 'moranja' da osvojimo odličje. Znamo da imamo kvalitet, optimisti smo i sigurno da ćemo dati sve od sebe pred domaćom publikom da napravimo odličan rezultat. Ove godine igramo dobro i mislim da će ovo biti naše Evropsko prvenstvo", istakla je za "Sport" Nikolićeva koja se u potpunosti oporavila nakon operacije Ahilove tetive.

Reprezentacija Srbije igraće u grupi A u beogradskoj hali Pionir sa selekcijama Francuske, Ukrajine i Njemačke i to sve mečeve od 20 časova.

U grupi B u Monci takmičiće se domaćin Italija, Turska, Azerbejdžan i Hrvatska.

Poljska, Rumunija, Češka i Izrael smještene su u grupi C u Zrenjaninu, dok će u grupi D u Busto Arsiziju igrati Rusija, Holandija, Španija i Bugarska.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osmini finala.

Završnica šampionata biće održana u Pioniru, koji je za ovu priliku rekonstruisan.

Za reprezentaciju Srbije igraće Ana Lazarević, Jovana Brakočević, Sanja Malagurski, Nataša Krsmanović, Tijana Malešević, Nađa Ninković, Milena Rašić, Suzana Ćebić, Silvija Popović, Brižitka Molnar, Ana Antonijević, Jovana Vesović, Maja Ognjenović i Jelena Nikolić.

Srbija je do sada učestvovala na 14 šampionata, a najveći uspjeh postigla je 2007. u Belgiji i Luksembrgu kada su odbojkašice osvojile srebrnu medalju i davne 1951. kada su u Parizu bile treće.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC