• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četojević: Kako sam pomogao Novaku...

"Počeo sam da učim Noleta jednostavnim stvarima, kao što je izbjegavanje da istovremeno jede i priča telefonom.

 Četojević: Kako sam pomogao Novaku... Izvor: MONDO

Ubrzo je dobio apetit, a prestale su stomačne tegobe i povraćanje poslije obroka", kaže nutricionista Igor Četojević, koji je u međuvremenu otišao iz štaba srpskog tenisera.

Četojević i Đoković proslavljaju uspijeh na Australian Openu 2011. godine

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković napravio je ove sezone jednu od najuspješnijih serija ikada na ATP turu, zahvaljujući između ostalog, i dijeti kojom je iz ishrane izbacio brzu hranu, kao i hljeb koji u sebi sadrži gluten.

Zaslužan za promjenu Đokovićeve ishrane je ljekar nutricionista Igor Četojević, koji je započeo saradnju sa srpskim teniserom prošle godine.

"Dao sam Novaku savjete i odredio pravilnu terapiju. Otkako je započeo sa dijetom, konačno je počeo da spava kako treba, prvi put u životu", rekao je Četojević u telefonskom intervjuu "Asošiejted presu".

Od promjene režima ishrane, Đoković je ostvario fantastičan niz od 64 pobjede i samo tri poraza ove godine, osvojivši pritom tri gren slem titule. Četojević je na ideju da pomogne srpskom teniseru došao prije dvije godine na Australian Openu.

"Supruga mi je rekla da bi trebalo da pomognem Noletu, jer ima problema sa alergijom", kaže Četojević.

Prvi susret Đokovića i Četojevića dogodio se za vrijeme četvrtfinala Dejvis kupa jula prošle godine u Splitu, kada je i započela nutricionistička terapija.

"Počeo sam da učim Noleta jednostavnim stvarima, kao što je izbjegavanje da istovremeno jede i priča telefonom. Tako ignorišete hranu, koja je ključna za životni proces uopšte", rekao je Četojević u čijoj biografiji piše da je studirao medicinu u Sarajevu, kao i tradicinalnu kinesku medicinu i megnetnu terapiju.

"Novak je na terapiju počeo da reaguje veoma dobro, dobio je apetit, prestale su stomačne tegobe i povraćanje poslije obroka", rekao je Četojević.

On je napomenuo da je uoči obroka uveo novu praksu "blagosiljanja jela", jer se time ostvaruje "duhovna veza sa hranom".

"U kineskoj medicini samopouzdanje dolazi iz stomaka", rekao je Četojević.

On je naglasio da se želja da pomogne Đokoviću rodila kada je vidio koliko je srpski as "opčinjen vimbldonskim peharom."

"Prosto me je dirnula ta Novakova ogromna želja za uspjehom,. Kad je bio mali popeo bi se na stolicu i govorio 'Ja sam Novak Đoković, šampion Vimbldona'. Već tada je uspijevao da vizuelizuje ono što želi da postane", rekao je Četojević.

On je napomenuo da je prestao sa radom u stručnom štabu Đokovića poslije Vimbldona.

"Vimbldon je bio naš cilj. Ostvarili smo ga i moj posao je time bio završen", rekao je Četojević koji je nastavio sa praksom na Kipru.

Inače, u svijetu tenisa, pronio se i trač da svrgnuti šampion Rafael Nadal sada želi Četojevića u svom stručnom štabu.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC