• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Letio 291 metar, ovakav skok nije viđen u istoriji: Da se naježiš, popravio rekord za 40 metara! (VIDEO)

Rjoju Kobajaši je pomjerio sve granice ski skokova!

 Rjoju Kobajaši je izveo najduži ski skok u istoriji Izvor: Instagram/redbullpolska

Pao je svjetski rekord! Doduše nezvanično, ali Rjoju Kobajaši je izveo najduži ski skok u istoriji. On je na probama na posebnoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjol prvog dana skočio 256, pa 259,a zatim i 282 metra prije nego što je zatim doskočio na 291 metar. To je 37,5 metara duže od službenog svjetskog rekorda koji sa 253 metra drži aktuelni osvajač Svjetskog kupa Austrijanac Štefan Kraft. 

U vazduhu je proveo čak osam sekundi, a najveća brzina koju je dostigao bila je 107,5 kilometara na čas. Vrh uzletišta mu je bio na visini od 1.115 metara, a zavšio je 360 metara niže.  "Dugo sam sanjao o ovom skoku. Oduvijek sam želio da letim dalje od svih drugih i želim da pomjeram granice“, rekao je Kobajaši nakon što se upisao u istoriju. 

Rjoju Kobajaši je u karijeri ostvario 32 pobjede u Svjetskom kupu, a dva puta je bio osvajač Kristalnog globusa namijenjenog pobjedniku Svjetskog kupa. Ima zlatnu i srebrnu medalju sa Olimpjskih igara 2022. godine, a Novogodišnju turneju je osvajao tri puta, posljednji put ove sezone. U nedavno završenom Svjetskom kupu bio je drugoplasirani iza neprikosnovenog Štefana Krafta. Pogledajte njegov skok: 

Vidjeli smo veliko slavlje Japanca nakon velikog uspjeha, Kobajaši je a kraju završio na zemlji pošto se prizemljio pri ogromnoj brzini. Uživajte još jednom uz skok kakav nikada ranije nije viđen: 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC