• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Prvi poraz, Srpkinje u baražu

Srpkinje doživjele prvi poraz na EP, dovoljno da ih Njemice pošalju u doigravanje za četvrtfinale.

 ODBOJKA (EP): Prvi poraz, Srpkinje u baražu Izvor: MONDO

Do polufinala težim putem...

Odbojkašice Srbije nisu uspjele da kao odbojkaši prođu direktno u četvrtfinale Evropskog prvenstva, koje zajedno organizuju Italija i Srbija.

Učenice Zorana Terzića poražene su u "Pioniru" od Njemačke 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:17) u odlučujućem meču za prvo mjesto u Grupi A.

Srbija je zabilježila prvi poraz, dok je Njemačka poslije tri kola sa stoprocentnim učinkom i direktno će u četvrtfinale, gdje će se sastati sa pobjednikom meča Francuska - Češka.

Srbija će u osmini finala, 28. septembra u Beogradu, na megdan Rumuniji, trećeplasiranoj selekciji iz Grupe C.

Srbija je povela 4:1, ali su Njemice brzo uhvatile priključak i preokrenule rezultat na 4:6. Konačno je Jovana Brakočević uspjela da prekine seriju Njemačke od pet vezanih poena.

Njemice su do prvog tehničkog tajmauta zadržale dva poena prednosti. Odmor je više prijao protivniku, jer je prednost uvećao na plus tri, ali onda je uslijedila serija Srbije.

Izabranice Zorana Terzića vezale su pet poena i sa 6:9 došle do 11:9. Zanimljivo da je Njemačka imala kontru za vođstvo 6:10.

Oscilacija na obje strane bilo je i u nastavku prvog seta. Nakon početnog vođstva, Srbija je ponovo stekla tri poena prednosti (14:11), ali Njemice lako to stižu, prestižu i opet na obaveznom odmoru imaju prednost, doduše ovaj put minimalnu 16:15.

Uslijedila je igra poen za poen. Nijedna ekipa nije uspjela da se odlijepi, sve do 22:21 za Srbiju. Njemice dodaju gas, u nizu osvajaju četiri poena i osvajaju prvi set.

I drugi deo igre bolje su otvorile Njemice. Poslije 6:3 i tajmauta Terzića Srbija stiže do izjednačenja i ne koristi kontru za vođstvo. Igra srpske reprezentacije bila je vrlo loša poslije tehničkog tajmauta. Novo osetnije vođstvo Njemačke glasilo je 12:8. Srbija je uspjela da priđe na 12:11, ali serijom protivnika 11:2 gubi set. Na kraju ovog dijela igre 25:16.

Srbija je drugi set odigrala vrlo loše na prijemu i u napadu, a blok kao da i nije postojao, a upravo je on trebalo da bude snažno oružje srpske selekcije.

Probudila se Srbija u trećem setu. Prvi put je Srbija vodila kod tehničkih odmora, a u finiš seta ušla je sa plus četiri 19:15. Iako su Njemice vezale dva poena, Srbija nije imala većih problema da riješi set - 25:20.

Bio je to posljednji trzaj srpskih odbojkašica, jer je Njemačka odlično odigrala četvrti set i bez većih problema stigla do konačne pobjede. Zasluženo!

Odbojkašice Češke obezbijedile su učešće u osmini finala Evropskog prvenstva, pošto su u Zrenjaninu pobijedile Izrael sa 3:0 (25:11, 25:18, 25:16). Istim rezultatom je i Poljska bila bolja od Rumunije (27:25, 25:18, 25:22). Poljakinje su u četvrtfinalu, a Rumunke u u osmini finala sa treće pozicije.

Francuska je savladala Ukrajinu 3:0 (26:24, 25:14, 25:15) i igraće u osmini finala. Ukrajinke su završile takmičenje.

Direktan plasman u četvrtfinale u nedjelju su izborile selekcija Italije iz Grupe B i Rusija iz Grupe D.

U baražu se sastaju:

Češka - Francuska, pobjednik igra sa Njemačkom.
Holandija - Azerbejdžan, pobjednik igra sa Italijom.
Srbija - Rumunija, pobjednik igra sa Poljskom.
Turska - Španija, pobjednik igra sa Rusijom.

Baraž dueli igraju se 28, a četvrtfinala 29. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC