• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena Dokić: Moja najbolja odluka u životu

Teniserka izjavila da je povratkom u Srbiju i pomirenjem sa ocem načinila najvažniji korak u životu i stekla preduslov da se maksimalno posveti tenisu i vrati među 10 najboljih na svijetu.

 Jelena Dokić: Moja najbolja odluka u životu  Izvor: MONDO

Jelena Dokić se vratila u Srbiju, gdje planira da nastavi da trenira kako bi se sljedeće godine vratila u top 20 najboljih igračica svijeta.

"Dugo sam razmišljala o povratku u Srbiju, ali sam čekala da se riješe mnoge stvari da bi se to i dogodilo. Sigurna sam da sam sada napravila pravu odluku i što se tiče tenisa i što se tiče mog privatnog života", prvo je izjavila bivša četvrta teniserka svijeta na konferenciji za medije na terenima TK Partizan, na koju je stigla sa ocem Damirom i dečkom Tinom Bikićem.

Ona je objasnila da je poslije sukoba sa ocem i višegodišnjeg prekida kontakta odlučila da se pomiri sa njim.

"Brat Savo je imao najveći uticaj na naše pomirenje. On još od US Opena 2009. ima dobre odnose sa Tinom Bikićem. Plašila sam se kakav će biti odnos sa tatom, ali sada sve ide kako valja i zbog toga sam sigurna da je ovo najbolja odluka koju sam donijela u životu. Porodica je veoma važna u životu, jer čak i da si prvi na svijetu, ako nemaš podršku svojih najbližih, to ti ništa ne vrijedi", izjavila je Jelena Dokić, dodajući da bi jednog dana voljela da ima svoju porodicu i da njena djeca odrastaju uz bake i deke.

Ona je istakla da je teniserima zbog čestih putovanja teško da naprave bazu, pa će u narednom periodu pola godine provoditi u Srbiji, i isto toliko u Australiji.

"Treniraću sa tatom u Srbiji, sa njim ću raditi na kondiciji, ali ću trenirati i sa jednim australijskim stručnjakom, koji će putovati sa mnom na turnire, kad to bude moguće. Damir neće ići sa mnom na turnire, jer bi to za njega bio preveliki stres, ali ćemo biti u stalnom kontaktu", rekla je trenutno 74. teniserka svijeta.

Ona je objasnila da je odmah po dolasku u Vrdnik počela da trči kako bi skinula višak kilograma. Želja joj je da što prije sanira povredu ramena, zbog koje nije igrala još od eliminacije na US Openu.

"Prvi plan je da za dve nedjelje igram turnir u Lincu, a da u novembru krenem u Australiju. Tamo ću se pripremati za Brizbejn, ali voljela bih da igram i u Sidneju, jer je to grad u kome sam odrasla. Jedva čekam nastupe na Hopman kupu i Fed kupu, jer to je uslov da igram na Olimpijadi", dodala je Dokićeva, koja je po doslaku u Srbiju kontaktirala poznatog kondicionog trenera Miljana Amanovića zbog problema sa ramenom.

Jelena je istakla da ima dugoročan plan - da do kraja 2012. uđe među 20 najboljih teniserki na svijetu, a zatim nastavi da napreduje na WTA listi.

"Iskreno, jedva čekam da počne sljedeća sezona, a ja mislim da ću biti uspješna. Za mene su najvažniji Australijan open i turniri koji slijede dva mjeseca poslije toga, kada očekujem da uđem među 30 najboljih na svijetu. Do kraja 2012. željela bih da napredujem do ulaska u top 20. Dugoročni cilj mi je da se vratim među 10 najboljih na svijetu, ali i da odigram finale jednog grend slem turnira".

Osrvnula se i na 2011.

"Prije ovogodišnjeg Vimbldona sam bila 42. igračica svijeta, osvojila sam jedan turnir, igrala finale i dok se nisam povrijedila, mislim da je ovo bila najbolja sezona u posljednjih nekoliko godina".

Ona je rekla da bez obzira na to što se vratila u Srbiju, nema namjeru da mijenja državljanstvo, već će i dalje nastupati pod australijskom zastavom.

"Ne razmišljam o tome da prestanem da igram za Australiju, iako znam da su se tamo svi šokirali mojom odlukom. Ne treba da brinu, jer ne planiram da mijenjam državljanstvo. Svi iz Australijske teniske federacije su mi pružili veliku podršku tokom proteklih godina i složili su se sa mojom odlukom, jer znaju koliko mi znači".

Dokićeva je objasnila da je sada mnogo srećna, jer je sređen privatni život veoma važan za uspješnu karijeru. Istakla je da sve ono što se dešavalo sada ostaje iza nje i okreće se tenisu, iako je sigurna da takvih priča ima još mnogo.

"To što je sukob unutar moje porodice digao toliku veliku medijsku prašinu, vjerujte nije usamljeni slučaj, ni u ženskom, ni u muškom tenisu. To se dešava na turu, ali se ni za koga drugog ne zna, jer ne dobijaju toliku pažnju, kao što je bilo u mom slučaju".

Ozareni Damir Dokić nije mogao da sakrije sreću poslije pomirenja sa ćerkom.

"Veoma sam srećan, meni je sada srce puno", kratko je prokomentarisao Damir Dokić suznih očiju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC