• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Ubjedljivo do četvrtfinala

Brzo su se naše igračice sabrale poslije neočekivanog poraza od Njemačke. Dovoljno da ubjedljivo pobjede Rumuniju i plasiraju se u četvrtfinale EP.

 ODBOJKA (EP): Ubjedljivo do četvrtfinala Izvor: MONDO

Isticale su izabranice selektora Zorana Terzića da respektuju Rumunke, ali i da su bolje. To su i dokazale pobjedom u tri seta, kojom su obezbijedile plasman u četvrtfinale i meč sa Poljakinjama.

Zanimljivo zvuči podatak da su naše i rumunske odbojkašice igrale na Evropskim prvenstvima deset puta, a da su nas “komšinice” pobijedile čak devet puta. Prvi put su naše trijumfovale u Zagrebu, 2005. godine.

Kako je tekao meč u Pioniru? U najvećem dijelu kako su naše odbojkašice i željele.

Oba tima su počela utakmicu “stegnuto”, a to se lošije odrazilo na naše reprezentativke, pa su Rumunke sredinom seta vodile sa tri poena razlike - 11:14. Selektor naše selekcije je tad zatražio tajm-aut i pozvao svoj tim da bolje prima servise i zaigra poen za poen. Na sreću, brzo su ga shvatile i ispunile mu želju poslije drugog tehničkog tajm-auta.

Pri rezultatu 13:16 za Rumunke, proradio je naš blok, predvođen sjajnom Jovanom Brakočević, i ubrzo je srpski tim su osvojio pet uzastopnih poena i poveo sa 18:16. Do kraja seta prednost naše reprezentacije samo se povećavala, da bi na kraju iznosila konačnih 25:19.

Ključnu ulogu u buđenju našeg tima sredinom seta odigrale su Jovana Brakočević, kao i Nikolićeva, Krsmanovićeva i Ognjenovićeva.

Drugi set je počeo kao i prvi, igralo se poen za poen, a prvo vođstvo naših igračica 11:8 bilo je povod da rumunski selektor, srpski stručnjak Darko Zakoč, zatraži tajm-aut kako bi spriječio epilog kao u prvom setu.

Da to neće uspjeti dokazale su mu Brižitka Molnar (blokom) i Brakočević sa dva sjajna servisa, kojim je naša selekcija stekla šest poena prednosti. Ni do kraja drugog seta nije bilo većih “trzavica”. Srpkinje su opet bile još ubjedljivije nego u prvom – 25:15.

Iskoristile su Rumunke blago opuštanje naših igračica na početku trećeg seta i dočekale prvi tehnički tajm-aut sa prednošću od tri poena. Brzo su se naše igračice “vratile” u meč i poslije žestoke borbe došle do izjednačenja 13:13, ali su Rumunke vodile i na drugom tehničkom tajm-autu sa tri poena prednosti.

Brzo su i tu prednost stigle izabranice Zorana Terzića, ali su Rumunke još odolijevale, sve dok poenom Jovane Brakočević nismo poveli sa poenom prednosti. Prednost je do kraja meča rasla odličnim blokom i efektnim poenima do konačnih 25:20.

Nije se selektor Rumunki Darko Zakoč radovao susretu sa našom selekcijom ni prije početka meča, pa je glasno govorio da je njegov tim ispunio osnovni cilj samim plasmanom u baraž. Ipak, slab plasaman u grupe ih je uputio na Srbiju.

Dalje nisu mogle, naše jesu.

Četvrtfinalni meč se igra u četvrtak 29. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC