• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (EP): Moćna Srbija u polufinalu!

Odbojkašice Srbije sjajnom igrom pobijedile Poljakinje i plasirale se u polufinale Evropskog prvenstva rezultatom 3:0 (25:14, 25:20 i 26:24).

 ODBOJKA (EP): Moćna Srbija u polufinalu! Izvor: MONDO

Meč je riješen u tri seta, a Poljakinje su dostojan otpor pružile tek u posljednjem.

Sjajnu partiju su pružile srpske odbojkašice u hali Pionir pred oko 4.000 gledalaca. Poljakinje u prva dva seta nisu mogle da pariraju Srpkinjama. U trećem su imale dvije set lopte, ali su se izabranice Zorana Terzića "vratile" u meč i pobijedile.

Polufinalna utakmica sa Turskom zakazana je za subotu, 1. oktobra, u 20.00.

Silovito su srpske odbojkašice počele meč sa dvostrukim prvakinjama Evrope. Siguran blok, pribrana igra u polju i odlični servisi kapitena Jelene Nikolić donijeli su tri poena prednosti na startu. Održale su vođstvo na prvom tehničkom tajm-autu (8:5), a poslije kraće pauze zaigrale još bolje.

Borbeni tim Zorana Terzića vodio je i na drugom tajm-autu, sa 16:9, a sjajnim poenom Jovane Brakočević stigao je i do 23:13. Prvi set, u kome je sve funkcionisalo perfektno po srpski tim, osvojen je sa 11 poena prednosti 25:14.

Kao što je Nikolićeva servirala na početku meča, tako je nastavila i Jovana Brakočević u drugom setu. Brzo su Srpkinje povele sa 4:1 i održavale prednost do 8:5 na prvom tajm-autu.

Vodile su sve vrijeme i nisu dozvoljavale Poljakinjama da se vrate u meč. Ipak, rivalke srpskog tima nisu pristajale da lako izgube još jedan set. Približile su se Srbiji krajem seta na 17:22, ali je selektor Terzić tražio mirnu igru do kraja. Srećom, Nikolić i saigračice su ga poslušale i osvojile i drugi set sa 25:20.

Žustro su startovale protivnice Srbije na početku trećeg seta. Trebalo je reprezentativkama Srbije malo vremena da se "trgnu", pa su Poljakinje povele rezultatom 1:4. Terzić je u tim trenucima pozvao tajm-aut i tražio od svojih igračica da pribrano privedu meč kraju. Ipak, Poljakinje su nastavile da povećavaju prednost do 8:4.

Vodile su Poljakinje i 10:5, ali su Srpkinje sjajno reagovale, i vratile se u meč sredinom seta. Povele su 14:13 i nestrpljivo htjele da što prije pobijede. Poljakinje su to iskoristile, ostale u meču, povele 21:20, imale dvije set lopte pri rezultatu 24:22, ali je većina publike u Pioniru znala da meč neće otići u četvrti set.

U drugom polufinalu će se sastati Njemačka i Italija.

Srbija: Brakočević 10, Malagurski, Krsmanović 13, Malešević, Molnar 6, Antonijević, Vesović, Ognjenović 7, Nikolić 5, Ninković, Rašić 14, Ćebić.

Poljska: Podolec 1, Kosek 9, Okunijevska 5, Bednarek 2, Kačorovska 3, Jaševska 5, Kvijatkovska 1, Straž, Radecka 3, Maj, Vološ, Skovronjska 21.

Da ne podsjećamo na obećanje selektora Terzića uoči prvenstva...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC