• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO stigao Felipea Masu u Beogradu

Jedan od najboljih vozača Formule 1, trenutno šesti u generalnom plasmanu tekućeg šampionata bio gost prijestonice Srbije.

 MONDO stigao Felipea Masu u Beogradu Izvor: MONDO

Srbija nikada nije bila domaćin neke trke Formule 1, niti ima svog vozača u jednom od najatraktivnijih sportova na svijetu, ali svakako da ima mnogih poklonila brzih automobila.

Da je to tako svjedoči i događaj od petka uveče u centru Beograda. Iznenada, u jednoj od ulica poznatih po noćnom provodu iz novog "fiće" je izašao niko drugi do Felipe Masa, vozač Ferarija!



Brazilac je između trke u Singapuru i Japanu došao u Srbiju kao promoter firme "Filip Moris" i obišao nekoliko prijestoničkih kafića.

Slučajni prolaznici su mu prilazili, tražili mu autogram, a on je već ispred sebe imao spremljene autogram karte. Na potpis su mu dali i desetak promotivnih kačketa, dok je jedan momak bio vrlo inventivan i poturio mu je svoju kacigu da se na njoj potpiše. Masa je svima ljubazno izlazio u susret, ali novinarima nije bilo omogućeno da od njega uzimaju izjave, niti da iz prve ruke saznaju koliko se zadržava u Beogradu.



Felipe Masa je 30-godišnji vozač Formule 1. Rođen je u Sao Paulu, a u Formuli 1 je od 2002. godine. Počeo je kao vozač Zaubera (do 2006. godine), a potom je prešao u italijanski Ferari, jedan od najpopularnijih timova "najbržeg cirkusa". Za Ferari vozi i danas, već petu sezonu.

Prvu pobjedu u Formuli 1 ostvario je 2006. godine na stazi za Veliku nagradu Turske, a poslednji put je pobijedio prije tri godine na stazi u rodnom Brazilu.

U karijeri je ostvario 11 pobjeda, 33 puta se peo na pobjednički podijum (dakle, bio je prvi, drugi ili treći), a ukupno je 15 puta imao pol-poziciju.

Trenutno je šesti u generalnom plasmanu tekućeg šampionata.

Prije dvije godine, na stazi "Hungaroring" u Budimpešti, imao je stravičan udes koji je mogao da ga košta života. Kada je prebačen u bolnicu, rečeno je da mu je "život ugrožen". Srećom, brzo se oporavio i otišao je u Brazil na dalje liječenje.

Ipak, povratak u Formulu je bio oprezan. Poslije mnogih testova, ljekari su odlučili da mu ugrade titanijumsku pločicu u glavu kako bi mogao da podnese napore vožnje tokom trke. Dok se oporavljao više puta je izjavio da ne može bez vožnje i Formule 1.

Vratio se na stazu 2010. godine.



U toj godini ostala je upamćena trka za Veliku nagradu Njemačke kada mu je iz Ferarija naređeno da propusti svog klupskog kolegu Fernanda Alonsa da pobijedi.

Juna prošle godine, Masa je produžio ugovor sa Ferarijem do 2012.

Tokom ove sezone, u kojoj Nijemac Sebastijan Fetel još jednom potvrđuje dominaciju, Masa je četiri puta bio peti (trke u Maleziji, za Veliku nagradu Evrope, Velike Britanije i Njemačke) i četiri puta šesti (Kina, Kanada, Mađarska, Italija).

Na poslednjoj trci u Singapuru, voženoj prije nedelju dana, Masa je imao sudar, tačnije kontakt sa vozačem Meklarena Luisom Hamiltonom, poslije kojeg je žestoko kritikovao mladog Britanca.



(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC