• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Sad jurim top 10

Srpski teniser izjavio da je presrećan zbog osvajanja prvog ATP trofeja u karijeri, a da mu je sljedeći cilj da nastavi da napreduje i stigne među samu svjetsku elitu.

 Tipsarević: Sad jurim top 10 Izvor: MONDO

Janko Tipsarević uspio je da dođe do prve ATP titule na turniru u Kuala Lumpuru. On je u finalu savladao Markosa Bagdatisa (6:4, 7:5), i osvojio 250 ATP bodova, nakon čega će ponovo biti 13. igrač na svijetu.

Srpski teniser je poslije trijumfa izjavio da je uspješno "miksovao" ofanzivnu i defanzivnu igru, za razliku od prethodna četiri finala, koja je izgubio u karijeri.

"Mnogo mi znači prva ATP titula i srećan sam što sam to upravo učinio u Kuala Lumpuru, gradu u kojem se odlično osjećam. Bio sam nervozan na početku, jer je Bagdatis prva tri gema odigrao odlično. Poslušao sam, međutim, savjet Viktora Troickog koji mi je rekao da moram da ostanem miran u takvim situacijama i nastavim da se borim", rekao je Tipsarević.

Drugi reket Srbije je istakao da mu je trijumf u Dejvis kupu krajem prošle godine "dao krila" za ovako uspješnu sezonu.

"Tenis je po mom mišljenju sada broj jedan sport u Srbiji, najviše zahvaljujući Novaku Đokoviću i djevojkama koje su bile na prvom mestu svetske rang liste. Moja želja je da i ja stignem među deset najboljih igrača u svijetu", istakao je Janko.

Tipsarević ima dobre šanse da uskoro ostvari najbolji plasman u karijeri, jer na predstojećim turnirima do kraja godine ne brani veliki broj poena.

"Očekuje me dug put do top 10. Turniri Masters serije u Šangaju i Parizu će odlučiti, moraću tamo da igram dobro, ukoliko želim da ostvarim cilj", rekao je srpski teniser, koji je trenutno na 17. mjestu ATP liste.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC