• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ognjenović: Voljom do pobjede!

Najbolji dizač Evropskog prvenstva u odbojci Maja Ognjenović poslije osvojenog finala istakla mentalnu snagu srpske reprezentacije.

 Ognjenović: Voljom do pobjede! Izvor: MONDO

Odbojkašice Srbije ponovile su uspjeh odbojkaša. Postale su šampionke Evrope, kao što su i obećale.

Dramatično finale, koje se u par navrata učinilo izgubljenim, rješile su fanatičnom borbenošću protiv sjajne reprezentacije Njemačke. Jedna od predvodnica našeg tima na EP hvalila je svoje saigračice posle finala.

"Teško je reći bilo šta u ovom trenutku. Psihički nam je ponestajalo snage, ali svaka čast kako smo uspjele da se oporavimo. Juče smo imale strašan meč i opet smo uspjele. Neverovatno! Djelovali smo kao izduvam balon, ali je voljni momanat presudio. Nismo htjele da dozvolimo da Njemice slave u ovakvoj atmosferi", kazala je Ognjenović Radio-televiziji Srbije poslijie meča.

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić bio je smireniji nego što se očekivalo poslije finalnog meča Evropskog prvenstva.

Kako je rekao, svjestan je postignutog uspjeha.

"Obično se kaže da još nismo svjesni i da ne znamo šta smo uradili. Znamo dobro šta smo uradili i svjesni smo svega što smo učinili", rekao je trener najbolje reprezentacije u Evropi poslije meča.

Upitan da objasni kako se naš tim vratio u meč poslije 2:1 za Njemačku i vođstva Njemica na početku četvrtog seta, Terzić je rekao da je titula pokazatelj da vodi pravu ekipu.

"Povratak je pokazatelj da je ovo prava ekipa. Nemoguće je da trener i publika izvade ekipu u onakvoj situaciji, ako ona to sama ne umije. I zato im treba čestitati jer su najbolje u Evropi. Igrali smo mnogo hrabrije od Njemačke trijumfovali uz pun Pionir", rekao je on.

Odbojkašica Srbije Brižitka Molnar rekla je da evropska titula nije krajnji domet ove selekcije.

"Sa ovom ekipom možemo dogurati do još većih visina. Mislim da je trener najviše vjerovao u nas. Svim djevojkama svaka čast i hvala svima. Hvala svima koji su vjerovali u nas, posebno publici jer je ovo prvi put da sam igrala u ovakvoj atmosferi", kazala je ona.

Sa njom se složila i Sanja Malagurski, koja je ostala bez teksta.

"Ne znam šta da kažem. Sve ste vidjeli, sve ste čuli. Publika nas je podržala kada je bilo najteže. Eto ovo je rezultat, postale smo najbolje u Evropi. Ovog ljeta smo prolile mnogo znoja. Ovo je bio trenutak da sve to naplatimo i da sa publikom uživamo u slavlju"

Našim devojkama predstoje dani slavlja. Zaslužile su!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC