• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SD Partizan slavi, Vujošević na čelu

Partizan proslavio 66. rođendan u godini u kojoj je dominirao. Najbolje sekcije: Vaterpolo i Ženski košarkaški klub. Duško Vujošević: "Partizane, srećno ti bilo!".

 SD Partizan slavi, Vujošević na čelu Izvor: MONDO

Gotovo dvije decenije Danko Đunić je vodio Jugoslovensko sportsko društvo Partizan, jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi i svijetu. Za to vrijeme, Partizan je u mnogim sportovima osvajao trofeje, bilo je mnogo radosti, ali i tuge.

Sada je došlo vrijeme da neko drugi preuzme kormilo sportske porodice crno-bijelih klubova. Tu čast, ali i veliku obavezu od večeras je preuzeo Duško Vujošević, proslavljeni košarkaški stručnjak i jedan od trenera koji je jedan od najtrofejnijih u SD Partizan uopšte.

Na gala svečanosti u hotelu "Hajat", u prisustvu velikog broja bivših i sadašnjih sportista, Partizan je proslavio svoj 66. rođendan, a dodjela priznanja onima koji su obilježili takmičarsku godinu za nama je bila preduga. Jer, Partizan je u gotovo svim kolektivnim sportovima dominirao, osvajao titule, bilo je uspjeha i u pojedinačnim sportovima, Partizanovi sportisti su okosnice mnogih reprezentativnih selekcija Srbije...

Zato će takmičarska 2010/11. godina ostati upisana zlatnim slovima u anale bogate istorije JSD Partizan i nije ni čudno što je dodjela priznanja najistaknutijim sportistima i sekcijama trajala pola sata!

Najuspješniji sportski kolektiv je Vaterpolo klub Partizan, aktuelni prvak Evrope. Najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji je Košarkaški klub Partizan, osvajač "duple krune". Najbolja seniorka je karatiskinja Ivana Čomagić, a najuspješniji senior kapiten VK Partizan Vladimir Vujasinović. Priznanje za najboljeg trenera otišlo je u ruke Igora Milanovića, učitelja crno-bijelih vaterpolista.

Iako je iza sebe vodio na stotine teških i vrlo bitnih utakmica na klupi Partizana i imao bezbroj javnih nastupa, Vujošević večeras nije uspio da savlada tremu prilikom prvog obraćanja kao predsjednik SD Partizan.

"Ove godine je sportskom društvu uspjelo što nijednom sportskom kolektivu nikada nije kod nas. Naša riznica je bogatija za deset titula šampiona države i osam nacionalnih kupova. Sportsko društvo je preživjelo krize i raspade država i pokazalo da bavljenje sportom ima viši smisao i da je to častan posao", rekao je Vujošević u prvom obraćanju u novom zvanju.

On je istakao da mu je cilj da nastavi kontinuitet uspješnih rezultata i naglasio da će SD i ubuduće pomagati svim svojim sekcijama.

"Pred nama je 2012. godine a cilj je, iako su mnogi to već učinili, da što više naših sprotista obezbijedi plasman na Olimpijske igre u Londonu. Čast mi je da sa ovog mjesta, u novom zvanju, mogu da vam čestitam 66. rođendan. Srećno bilo vama a srećno i tebi Partizane", rekao je Vujošević, koji je novinarima potom rekao da će amaterski raditi posao predsjednika SD Partizan.

Novi potpredsjednik SD Partizan je najuspješniji srpski plivač svih vremena Milorad Čavić.

"Ovo je za mene velika čast, obaveza i veliko zadovoljstvo i biću srećan ako ponovim pet odsto uspjeha koje je imao Partizan za vrijeme Danka Đunića. Volio bih da sljedeće godine na ovom mjestu sam sebi uručim priznanje povodom dobrog rezultata na OI u Londonu", izjavio je Čavić novinarima.

Dosadašnji predsjednik SD Partizan Danko Đunić bio je ponosan na protekle dvije decenije uspješnog rada.

"Zbog svega što se dešavalo u državi, posljednjih 20 godina nisu bile nimalo lake. Ta teška vremena Partizan je preživio i što je najvažnije ostvario je kontinuitet vrhunskih rezultata. Posljednja godina je nešto što se svi nadamo da će se ponoviti, ne jednom već više puta. Protekla godina mi je dala za pravo da kažem dosta. Posljednjih godinu dana radili smo na formiranju novog rukovodstva koje će biti garancija da će i u budućnosti biti dobrhm rezultata. To garantuju dva imena: Dule Vujošević i Nebojša Šaponjić", rekao je Đunić i zahvalio se SD Partizan i svim klubovima crno-bijele familije čiji je on dio od 1965. godine.

(V. S. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC