• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SEHA): Zagreb ipak bolji od Borca m:tel

Rukometaši CO Zagreba pobijedili su u utorak uveče Borac m:tel u banjalučkoj dvorani Borik rezultatom 29:24 (14:14). Poraz Bosne u Šapcu.

 RUKOMET (SEHA): Zagreb ipak bolji od Borca m:tel Izvor: MONDO

Zagrebaši su u okviru četvrtog kola regionalne SEHA lige ipak pokazali da s razlogom već deceniju pripadaju samom vrhu evropskog rukometa.

U ključnim momentima kad se lomio rezultat, pokazali su iskustvo i sigurniju ruku i zasluženo stigli do trijumfa.

U paklenoj atmosferi koju je stvorilo više od 4.000 gledalaca, Banjalučani su odlično odigrali prvo poluvrijeme, čak su protiv favorizovanog rivala imali i četiri gola viška.



Međutim, Ivano Balić i društvo su u nastavku preuzeli konce igre u svoje ruke i uspjeli da zahvaljujući fantastičnoj odbrani preokrenu rezultat. Crveno-plavima nije mogla da pomogne ni sjajna podrška sa tribina da izbjegne drugi poraz u regionalnom takmičenju.

Prvo ime domaćina bio je desni bek Marko Panić sa pet golova, dok je goste iz Hrvatske predvodio pivot Marino Marić sa dva pogotka više. Golman Zagreba Marin Šego ostvario je 13 odbrana, a čuvar mreže Borca m:tel Bojan Ljubišić uhvatio je devet lopti.

Ipak, najvažnije je da je rukometna poslastica vratila navijače u Borik i da je sve prošlo bez ijednog incidenta. Možda su arbitri iz Crne Gore Ivan Pavičević i Miloš Ražnatović, kao najslabiji akteri spektakla malo pokvarili utisak.

Prihod sa meča ide za liječenje nekadašnjeg Borčevog i Zagrebovog igrača Iztoka Puca, koji boluje od raka jetre, a koji se trenutno nalazi sa porodicom u SAD.

U narednom kolu SEHA lige,  Borac m:tel gostuje u Ljubuškom ekipi Izviđača.

"Studenti" pali u Šapcu

Drugi predstavnik Bosne i Hercegovine, sarajevska Bosna takođe je poražena u četvrtom kolu. Bolji od "studenata" bili su rukometaši šabačke Metaloplastike (25:22).

Šapčani su od prvog minuta preuzeli vođstvo i konstanno ga držali do kraja prvog poluvremena, koje je završeno rezultatom 12:10.

Izabranici Irfana Smajlagića su u nastavku zaigrali agresivnije, a na golu je briljirao rezervista Tatar, pa su Sarajlije preokrenule na 16:15.

Ipak, Metaloplastika je dodala gas i zahvaljujući greškama gostiju u napadu stekla tri gola viška, koja nije ispuštala do samog kraja (25:22).

Najefikasniji kod Bosne bio je Vražalić sa šest golova, dok je srpski tim predvodio Mitrović sa istim brojem pogodaka.

(MONDO, foto: Nezavisne novine)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC