• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (LŠ): Zagreb lako protiv Bosne

Šampion Hrvatske bez problema savladao Bosnu u okviru 2. kola Grupe A Lige šampiona – 33:19.

 RUKOMET (LŠ): Zagreb lako protiv Bosne Izvor: MONDO

Poslije pobjede nad vicešampionom BiH u Banjaluci u Regionalnoj SEHA ligi Zagreb je savladao i šampiona BiH sarajevsku Bosnu, ovog puta u Ligi šampiona.

Prošli put kada je Bosna gostovala u Zagrebu izgubila je 19 razlike, ovog puta prošla je samo malo bolje. Zagreb je slavio sa 14 razlike i tako ostvario drugu pobjedu u isto toliko mečeva.

Na drugoj strani bio je to drugi ubjedljivi poraz Bosne, koja je u prvom kolu Grupe A poražena u Sarajevu od Šafhauzena 34:23.

Da je Bosna objektivno slabiji protivnik vidjelo se već u prvom poluvremenu utakmice igrane u zagrebačkoj Areni. Ekipa Ivice Obrvana već nakon prvih 30 minuta došla je do ubjedljive prednosti (16:9) pa se pitanje pobjednika nije postavljalo.

Rukometaši Bosne nisu imali rješenja za krila zagrebačkog tima Horvata (7 golova) i Vukića (5 golova), a da je ovo bio lak posao za Zagreb potvrđuje i činjenica da Obrvan uopšte nije uvodio Ivana Balića u igru u drugom dijelu, te da su priliku dobili svi igrači sa klupe

Nakon dva vezana ubjedljiva poraza jasno je da Bosna gotovo sigurno neće ponoviti uspjeh iz prošle sezone kada je došla do osmine finala Lige šampiona.

“Ruku na srce postoji osjetna razlika u kvaliteti a jedino čega se pribojavao je pristup mojih igrača, ali to se nije dogodilo. Naša odrbana je funkcionisala jako dobro, ta 6-0 odbrana je odbijala njihove akcije tako da smo na poluvremenu imali osjetnu razliku koju smo u drugom poluvremenu povećali. Generalno mogu biti zadovoljan, idemo dalje u četvrtak u Švicarsku”, izjavio je poslije meča trener domaće ekipe Obrvan.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA A:

Zagreb – Bosna 33:19

Barselona – Šafhauzen 30:26

Nedjelja:
Šamber – Savehof

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC