• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fetel: Korak po korak - titula!

Šampion Formule 1 poslije trke u Japanu otkrio "recept" za osvajanje titula u "najbržem cirkusu". "Nema tajni, sve je u radu", kaže Fetel.

 Fetel: Korak po korak - titula! Izvor: MONDO

Najmlađi branilac titule u Formuli 1 Sebastijan Fetel osvojio je treće mjesto na trci za Veliku nagradu Japana i dovoljno bodova da pet trka prije kraja šampionata slavi novu titulu.

Iako mu je za novi pehar bio dovoljan samo bod i iako su svi znali da bi samo splet nevjerovatnih okolnosti mogao da odloži njegovo slavlje, Fetel je teško kontrolisao emocije poslije trke.

"Konfuzno je, kao i prošle godine, i moram da priznam da ne mogu da nađem prave riječi. Tako sam mnogo stvari planirao da kažem, ali ih se teško sjećam",
počeo je mladi as svoje izlaganje na konferenciji za novinare.

"Samo znam da sam veoma zahvalan svima u ekipi. Mnogo ljudi u boksu i u našoj fabrici je radilo danonoćno kako bi 'pogurali' naša dva bolida do rezultata kakve postižemo ove godine",
nastavio je.

Osvajanje titule u Japanu neodoljiva je prilika za pravljenje poređenja sa legendarnim Brazilcem Airtonom Senom, koji je sve tri titule osvajao upravo na trci za Veliku nagradu Japana. Pogledajte foto-galeriju.

Seni je rival bio Alan Prost, Fetelu Baton.

"Mislim da smo danas vidjeli tesnu borbu na čelu. Možda i veću nego tokom sezone. Razlika između prva četiri bolida nije iznosila više od 10 sekundi na kraju trke. Sjajan je osjećaj boriti se u takvoj konkurenciji i iz takvih okršaja izaći snažan. Svi oni očigledno znaju da voze i čine to fantastično cijele godine, ali mislim da smo mi (Red Bul) ove sezone uvijek bili jedan korak ispred konkurencije", rekao je Fetel.



Prošle godine je osvojio titulu tragičnom taktikom Ferarija. Čelnici Skuderije "previdjeli" su mogućnost da mladi Nijemac ugrozi Alonsa i omogućili mu da osvoji titulu.

Ako su Red Bul i Fetel tada napravili senzaciju i šokirali svijet, ove sezone su mnogo izvjesnije došli do trofeja.

Kako?

"Nema tajni, sve radimo korak po korak. Najteže je stalno pobjeđivati. Prošle sezone smo osvojili šampionat, i to tijesno, pa smo opet uzbuđeno krenuli u odbranu titule. Čak iako znate kako to da uradite, ne smijete sebi dopustiti da preskočite neki korak",
"otkrio" je Fetel.

Fetelov bolid, koji je od milošte nazvao Kajli (po australijskoj pjevačici Kajli Minog) funkcionisao je sjajno cijele godine i samo je jednom "izdao" momka iz Hepenhajma, pa ga nije odveo na pobjedničko postolje.

Mladi šampion i u trenucima slavlja zna da to nije samo njegova zasluga.

"Još jednom, ne bih mogao ništa da uradim sam i bila mi je potrebna podrška koju sam dobio od tima, (svog klupskog kolege) Marka Vebera i svih oko ekipe koji su radili za mene", dodao je na kraju.

(MONDO, foto:AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC