• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SEHA): Pobjede Borca m:tel i Bosne

Rukometaši Borca m:tel i Bosne zabilježili su pobjede u mečevima petog kola regionalne SEHA lige

 RUKOMET (SEHA): Pobjede Borca m:tel i Bosne  Izvor: MONDO

Borac m.tel je u derbiju Bosne i Hercegovine slavio protiv Izviđača u gostima 23:20 i poslije petog kola ima tri pobjede i dva poraza. Borac m:tel je vodio od početka do kraja meča i sasvim zasluženo je došao do tirjumfa.

Igrači Dragana Markovića su sa nova, veoma važna tri boda napravili odličnu uvertiru pred derbi sa jednom od favorita Regionalne lige, skopskim Metalurgom.

Samo prvi dio prvog poluvremena pripao je domaćinima, koji su na startu vodili sa 2:0, pa 3:2, a držali su protiv raspoloženih Banjalučana do rezultata 7:7. Tada Borac ubacuje u brzinu više i do odmora dolazi na +4 (9:13).

I drugih trideset minuta klub iz Gospodske ulice počinje u istom ritmu. Već u 35. minutu na semaforu je stajalo 10:16, minut kasnije i 11:17, a sve što su domaćini uspjeli da naprave do kraja susreta jeste da ublaže poraz na konačnih 20:23.

Nakon treće pobjede, do koje su put prokrčili najiskusniji Borčevi igrači Srđan Trivundža (osam golova) i Branislav Obradović (sedam), Borac je, nakon nepotpunog petog kola, dospio na drugo mjesto na tabeli sa 9 bodova, dok je na prvom mjestu Borčev naredni rival, Metalurg, koji ima 10 bodova i utakmicu manje.

Bosna je na domaćem trenu bila bolja od Neksea 26:23.U zanimljivom finišu Bosna je poslije preokreta došla do pobjede, pošto je hrvatski predstavnik vodio 23:21.

Kod Bosne najefikasniji su bili Amir Čakić i Danijel Mesarić sa po 6 golova, dok su kod Nexea najbolji bili bili Robert Markotić sa 7, te Franjo Lelić sa 4 gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC