• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠANGAJ: Nadal u krizi

Drugi teniser svijeta, poslije poraza u finalu turnira u Tokiju, eliminisan prije četvrtfinala takmičenja u Šangaju. Pobijedio ga Nijemac Majer.

 ŠANGAJ: Nadal u krizi Izvor: MONDO

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je u trećem kolu masters turnira u Šangaju, pošto je u dva seta izgubio od Nemca Florijana Majera, 2:0 (7:6 (7-5), 6:3).

Majer je sezonu počeo kao 37. igrač svijeta, a sada je u prvih 20. Zanimljivo, ovo je bio njihov prvi međusobni duel, tako da Nijemac može da se pohvali da ima pozitivan skor sa jednom od najboljih tenisera svijeta.

Njemački teniser je prvog nosioca na ovom turniru izbacio skraćenom loptom kojom je pogodio mrežu i tako drugi put oduzeo servis Nadalu i pobijedio u meču.

Ovo je Nadalu druga uzastopna godina u kojoj gubi u trećem kolu Šangaja. Prošle godine je izgubio od Austrijanca Jirgena Melcera, samo nekoliko nedjelja pošto je osvojio svoje prvo Otvoreno prvenstvo SAD.

Nadal je tokom turnira u Šangaju imao zamjerke na to što su tokom azijske turneje (Bankok, Tokio, Šangaj) igrači primorani da koriste tri vrste loptica.

"U Bankoku smo igrali sa jednom vrstom, u Tokiju sa drugom, a ovdje sa trećom vrstom loptica. To je previše! Može da izazove povrede. Nešto mora da se promijeni. Znate, radije bih da zarađujem manje novca, a da imam zdravlje", rekao je 25-godišnji Španac.

Nadalu je ovo drugi put ove godine da nije uspio da se plasira u četvrtfinale, a odigrao je 16 turnira do sada. U avgustu je ispao od Hrvata Ivana Dodiga na Otvorenom prvenstvu Kanade.

U četvrtfinale se plasirao Britanac Endi Marej koji je u tri seta savladao Stanislasa Vavrinku (6:2, 2:6 7:6 (8-6)).

Ako ovako nastavi, Marej bi do kraja godine mogao da svrgne Rodžera Federera sa trećeg mjesta na ATP listi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC