• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Riju srebro, u Tokiju bronza... Zna se šta je sad cilj!" Najbolja na svijetu hoće da uzme zlato za Srbiju

Tijana Bošković ima samo jedan cilj, a to je da osvoji zlato sa reprezentacijom Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

 Tijana Bošković o Olimpijskim igrama Izvor: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Osim Novaka Đokovića i kapitena vaterpolo reprezentacije Srbije Nikole Jakšića javnosti se obratila i Tijana Bošković. Na konferenciji srpskog olimpijskog tima pred početak Olimpijskih igara sjajna odbojkašica je istakla da joj je čast što će treći put predstavljati Srbiju na najvećoj sportskoj smotri na svijetu.  

"Ja sam veoma počastvovana i srećna što sam dio našeg Olimpijskog tima i što treći put predstavljam Srbiju. na Olimpijskim igrama. Samo se nadam da ćemo svi biti pravi i sigurna sam sa ćemo to uspjeti. Imala sam sreću da sam u Riju osvojia srebrnu medalju i u Tokiju bronzanu, svi znamo šta nam je sada cilj. Bitno je da smo spremni mentalno i fizički, ja znam kakav je kvalitet naše ekipe i daću sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", rekla je najbolja korektorka svijeta na startu. 

Kapitenka nacionalnog tima Srbije Maja Ognjenović nosiće u petak zastavu Srbije na svečanom otvaranju Olimpijskih igara, a ovo će joj biti pete OI. Što se tiče Tijane Bošković, ona treći put ide na najveću sportsku smotru i hoće da osvoi treću medalju, ovoga puta zlatnu. 

"Kao što ste rekli imamo veliko iskustvo iza nas, Maja Ognjenović igra pete Olimpijske igre, nas nekoliko smo tu od Rija i sigurna sam da ćemo dati sve od sebe. Sada je malo drugačiji sistem takmičenja, tako da su nam utakmice u grupi važne da bismo dobile što lakšeg rivala u četvrfinalu. Mislim da je ovo najteži olimpijski turnir, nekih šest-sedam timova konkuriše za zlato, mene to raduje što ćemo igrati protiv tako teških protivnika i jedva čekam da zaigramo 29. jula", istakla je ona. 

Iako izlazi iz jako naporne klupske sezone smatra da ima snage da se pokaže u najboljem svetlu pošto je zajedno sa ostalim nositeljkama igre našeg tima preskočila Ligu nacija. "Klupska sezona je bila izuzetno naporna, ali ove godine smo žrtvovali tu Ligu nacija, nas sedam to uopšte nije igralo, tako da to nije problem, odmorile smo se. Osjećamo veliko samopouzdanje i osjećamo se spremno."

Atmosfera u timu je sjajna i to je dodatni motiv i podstrek da se odigra najbolji mogući turnir i da se naše djevojke prikažu u najboljem svjetlu. "Najvažnije je da dobro igramo, ali ono što naš tim vodi je stvarno odlična atmosfera među djevojkama, To je jako važno. Olimpijske igre su posebne što su svi zajedno, što imamo podršku od drugih sportista i mislim da će nam ta podrška dobro doći", dodala je Tijana. 

Izvor: Profimedia

"Ja se osjećam isto kao u Riju 2016. uzbuđenje je stvarno veliko, poslije nekoliko dana provedenih u selu emocije su još veće. Što se tiče rivala, ne bih mogla jednu reprezentaciju da izdvojim. Izdvojiću iz naše grupe Ameriku i Kinu timove koji su osvojili zlata u Riju i Tokiju. Ko god da bude rival u četvrtfinalu biće nam izuzetno teško, ali ćemo biti spremne. Pokušaćemo da igramo sjajnu odbojku da bismo osvojili tu zlatnu medalju, jedinu koja nam nedostaje. Imamo veliko iskustvo, ali i igračice kojima će ovo biti prve OI. Zato se nadam da će sa jedne strane toiskustvo, a sa druge strane mladost biti dobra kombijacija za osvajanje medalje. Spremne smo i nema razloga da ne vjerujemo u zlato", završila je Tijana Bošković. 

Javnosti se obratio i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. "Dame i gospodo srpska ekipa je stigla u Pariz sa 120 takmičara uključuijći i Novaka Đokovića, Tijanu Bošković, Ivanu Španović i Nikolu Jokića. Srbija spremna da zasija u ovom legendarnom gradu. Mi smo stigli u Pariz sa 120 takmičara koji su dobro pripremljeni, sa velikim ambicijama. Srbija je mala zemlja, ali imamo dugu tradiciju u sportu. Naši predstavnici se takmiče u raznim disciplnama. Pariz je veliki grad, a mi smo spremni da u njemu zasijamo. Drage dame i gospodo, ovdje smo došli da napravimo dobre rezultate. Osvojili smo devet medalja u Tokiju, sada želimo jednu više, a želimo i 11 medalja i biću zadovoljan sa tim uspjehom", zaključio je on. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC