• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan protiv Mađara!

Sve tri mađarske ekipe: Seged, Eger i Vašaš protivnici Partizana u grupnoj fazi Evrolige. Vojvodina protiv Vanje Udovičića.

 VATERPOLO: Partizan protiv Mađara! Izvor: MONDO

Šampion Evrope, beogradski Partizan kreće u odbranu evropske krune iz susjedstva. Žrijeb održan danas u Zagrebu, htio je da crno-bijeli za protivnike u grupnoj fazi imaju sve mađarske ekipe: Eger, Seged i Vašaš.

"Volio sam da igram sa Mađarima u protekle dvije godine. Sada je tim nešto drugačiji, vidjelo se to i sinoć protiv Vojvodine, i na kratkim pripremama u Dubrovniku i u Segedinu. Sve tri mađarske ekipe...hm, izuzetno jak žrijeb, šta drugo da kažem. Ta tri tima su u nivou kvaliteta naše ekipe i biće uspjeh ako se plasiramo među prve dvije ekipe", rekao je za MONDO trener Partizana Igor Milanović.

Dobra strana ovog neobičnog ishoda žrijeba po višestrukog prvaka Evrope jeste u tome što neće morati daleko da putuje, a i to što mađarske ekipe, manje-više, igraju slično, pa neće biti potrebno previše vremena za pripremu utakmica. Pogotovo, što je LEN imala još jedan nerazuman potez, a to je da žrijeb održi samo sedam dana prije početka grupne faze takmičenja(!?).

Novosadska Vojvodina će treći put uzastopno igrati u Evroligi. Žrijeb joj je dodelio hrvatske ekipe Jug i Mladost, kao i povratnika u elitu - njemački Špandau.

Trener "lala" Dejan Stanojević rekao je za MONDO da je za njegovu ekipu čast što će ugostiti Mladost i Jug, a posebno to što će prvi put u istoriji Vojvodina gostovati u Dubrovniku.

"Ovo će biti lijepa prilika da Novi Sad pogleda dvije vrhunske ekipe sa vrhunskim igračima (Jug i Mladost). Mi treba da pokušamo da uspostavimo neke stvari u našoj igri, da nađemo sistem i da se protiv tih ekipa pokažemo u što ljepšem svetlu. Izuzetno mi je drago što će Vojvodina prvi put u istoriji gostovati u Dubrovniku, ekipi Juga, a svi znamo šta Jug predstavlja u ovom sportu", kaže Stanojević.

Upitan koliko Vojvodina može u svojoj trećoj godini učešća u Evroligi, Stanojević nije želio da se bavi prognozama.

"Jug i Mladost su apsolutni favoriti i to je realno. Naravno, mi imamo želju i sportski je nadati se pobjedi", dodao je Stanojević.

ŽRIJEB PO GRUPAMA:

GRUPA A: Budva, Olimpijakos, Vuljagmeni, Primorje.

GRUPA B: Špandau, Jug, Mladost, Vojvodina.

GRUPA C: Partizan, Eger, Seged, Vašaš.

GRUPA D: Pro Reko, Spartak Volgograd, Marsej, Jadran Herceg Novi.

Takmičenje u Evroligi počinje već narednog vikenda, odnosno 22. oktobra. Partizan prvi meč igra kod kuće protiv Segeda. Vojvodina ide u Zagreb.

Partizan je početkom juna ove godine postao šampion Evrope, prvi put poslije 35 godina. To je bila sedma titula evropskog prvaka za klub sa Banjice.

RASPORED UTAKMICA PARTIZANA i VOJVODINE:

1. kolo (22. ili 23. oktobar):

Partizan - Seged
Mladost Zagreb - Vojvodina

2. kolo (9. novembar):

Vašaš - Partizan
Vojvodina - Špandau

3. kolo (26. i 27. novembar):

Partizan - Eger
Jug - Vojvodina

4. kolo (14. decembar):

Eger - Partizan
Vojvodina - Jug

5. kolo (8. februar 2012. godine):

Partizan - Vašaš
Špandau - Vojvodina

6. kolo (25. februar):

Seged - Partizan
Vojvodina - Mladost

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC