• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josip Glavaš v.d. selektor BiH! Sirćo: Nije istina!

Predsjedništvo Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine imenovalo vršioca dužnosti selektora, a Mirsad Sirćo, aktuelni predsjednik demantuje ovu informaciju.

 Josip Glavaš v.d. selektor BiH! Sirćo: Nije istina! Izvor: MONDO

Predsjednik RS BiH tvrdi da nije ni prisustvovao sjednici Predsjedništva, koja je održana u Ljubuškom, tako da odluka o imenovanju Josipa Glavaša za v.d. selektora, po njegovom mišljenju, ne važi jer su je samoinicijativno donijela preostala dva člana Predsjedništva Stanislav Mucić i Zdravko Miličević.

"Zbog smrtnog slučaja u porodici nisam ni prisustvovao sjednici koja je trebalo da bude održana u subotu u Ljubuškom. Takva njihova odluka, ako su je uopšte donijeli, nema šanse da prođe. Ako su to uradili, to je nelegalno, jer ne postoji saglasnost sva tri člana Predsjedništva RS BiH, što je Statutom propisano. To nije odluka, to su Mucićeve i Miličevićeve želje. U vezi s pitanjem selektora treba da se sastane kompletno Predsjedništvo i da imenuje nasljednika Vojislava Rađe. Sigurno je da ćemo na tu temu još razgovarati, jer ja ovu odluku ne priznajem. O svemu se moramo dogovoriti i usaglasiti, pa će tako biti i sada"
, izjavio je Sirćo za "Nezavisne novine".

Zakazivanju sjednice Predsjedništva RS BiH u subotu prethodilo je burno zasjedanje Izvršnog odbora. Sjednica je trajala čak pet sati, a na kraju nije imenovan selektor, te je jednoglasno usvojena odluka da tehničke poslove oko reprezentacije, do imenovanja novog selektora, preuzme generalni sekretar Smajo Karačić.

"Na konkurs za selektora muške reprezentacije prijavili su se Senjanin Maglajlija, Goran Suton i Goran Stojić. Stručna komisija je u svom mišljenju naglasila da niko od kandidata ne ispunjava uslove, pa je na kraju ostalo da Izvršni odbor raspravlja o trojici kandidata. Nakon pet sati zasjedanja nismo našli zajednički stav i nismo imenovali selektora. Odlučeno je da Karačić napravi spisak igrača za kvalifikacije, jer je subota bila krajnji rok da se prijavi lista od 28 rukometaša. On je to i učinio, a na Predsjedništvu je ostalo da se dogovori o tome ko će biti novi selektor reprezentacije".


U saopštenju, na kraju kojeg su potpisana sva tri člana Predsjedništva RS BiH, piše da će u Glavaševom stručnom štabu raditi Osman Ahmetović, Dragan Marković, Nebojša Golić, kao tim menadžer, dok direktor reprezentacije ostaje Mirza Muzurović.

Navodi se da je v.d. selektora i stručni tim imenovan za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji.



Marković: Ne znam odakle ja u toj priči


Trener Borca m:tel Dragan Marković, koji je uvršten u stručni štab reprezentacije BiH ne želi da se njegovo ime uopšte spominje u ovom kontekstu.

"Stvarno nemam pojma odakle ja u toj priči. Nikakvih informacija nisam imao, a moj stav je odranije poznat. Zna se kako se bira selektor i ne želim biti uvučen u te priče. Ja sam sportista i ne želim biti dio takvih priča", rekao je Marković za "Sportsport".

Prema njegovim riječima, možda bi se ranije prijavio na konkurs za selektora, ali je odustao kad se prijavio Senjanin Maglajlija.

"Prijatelji sam sa Maglajlijom, a i radi se o proslavljenom rukometašu, pa ne znam zbog čega on ne bi bio selektor. Nije ovo dobro što se dešava, i nadam se da će se u interesu rukometa što prije okončati ovakva situacija", podvukao je trener Borca m:tel.



Ko je Josip Glavaš?


Josip Glavaš je trener sa bogatom karijerom. Predvodio je Hrvatsku 1998. godine na Evropskom prvenstvu u Italiji, s klupe je vodio Derventu, Slogu iz Doboja, banjalučki Borac, Zagreb, Medveščak, Umag, Varaždin i Izviđač iz Ljubuškog.

Ostaće upamćen kao tvorac najvećeg uspjeha Izviđača u istoriji - polufinale evropskog Kupa pobjednika kupova, u kojem su skauti ispali od španskog Ademar Leona, kasnijeg osvajača.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC