• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Petrovu kazna zbog sudara sa Šumaherom

Ruski vozač za volanom Renoa na trci u Indiji startovaće sa pet mesta lošije pozicije zbog incidenta koji je izazvao u Koreji.

 F1: Petrovu kazna zbog sudara sa Šumaherom Izvor: MONDO

Međunarodna automobilska federacija (FIA) kaznila je vozača Renoa Vitalija Petrova zbog sudara koji je izazvao na trci za Veliku nagradu Južne Koreje u nedjelju.

Rus je u 16. krugu trke prilikom skretanja u jednu krivinu uletio u bolid Merceddesovog vozača, nakon čega su obojica završila učešće na stazi na Jeongamu.

FIA je odlučila da će Petrov na sljedećoj trci u Indiji, 30. oktobra, morati da startuje sa pet mjesta lošije pozicije poslije incidenta koji je izazvao.

Rus za volanom Renoa odmah poslije trke se izvinio Šumaheru za grešku koja ih je obojicu skupo koštala.

"Izvinjavam se Mihaelu, jer sam ja napravio grešku. Prekasno sam kočio iz želje da zadržim što bolju poziciju. Bio sam fokusiran na Alonsa koji je bio sa spoljne strane staze i nisam na vrijeme reagovao", izjavio je Petrov poslije preranog završetka trke.

Mihael Šumaher, na drugoj strani, priznao je da se takve greške događaju.

"Odlično sam počeo trku, u tom trenutku već sam prešao nekoliko bolida i da nije bilo incidenta vjerujem da bih zabilježio dobar rezultat. Uoči sudara, uopšte nisam primjetio bolid Petrova, jer sam bio usresređen na događaje isred sebe, a ne iza. Tada je uslijedio udarac, bolid mi se okrenuo i vidio sam da cijelo zadnje krilo visi. To svakako nije bilo dobro za mene, ali to su stvari koje se dešavaju kada se žestoko borite. To je sastavni dio svake trke", istakao je iskusni njemački as.

Osim Petrova, FIA je kaznila i ekipu Hispanija Rejsing novčanom kaznom od 5.000 evra zbog odobravanja Danijelu Rikijardu da izađe iz boksa odmah ispred jednog suparničkog bolida, iako situacija nije bila bezbjedna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC