• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić: Najvažnije da se djevojke odmore

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić okupio je u Beogradu tim koji će se takmičiti na Svjetskom kupu u Japanu, od 4. do 18. novembra.

 Terzić: Najvažnije da se djevojke odmore Izvor: MONDO

Terzić je rekao da igračice poslije osvajanja titule evropskog prvaka moraju da se odmore, kako bi se što bolje spremile za takmičenje u Japanu.

On je dodao da je cilj na tom turniru osvajanje jednog od prva tri mjesta, koje donosi plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

"Pokušaćemo da budemo među tri najbolje reprezentacije u Japanu, a ako ne, onda da sakupimo što više bodova za plasman na Olimpijske igre", rekao je selektor Srbije.

On je dodao da tokom priprema za Svjetski kup prijateljske utakmice neće biti u prvom planu.

"Evropsko prvenstvo je oduzelo dosta energije. Igračice sada treba odmoriti i opustiti. Maksimalno su istrošene, ali vjerujem da je samopouzdanje na visokom nivou", dodao je Terzić.

Terzić je na okupljanje pozvao 15 odbojkašica, a među njima nema kapitena Jelene Nikolić i Maje Ognjenović.

"One zbog povreda i umora zaista nisu u stanju da na pravi način odrade ovo takmičenje. U dogovoru sa njima odlučili smo da ne idu u Japan. Siguran sam da igračice koje sam pozvao predstavljaju dobru ekipu. Na njima je da to pokažu", rekao je Terzić.

On je naveo da nije razmišljao ko će biti novi kapiten i da će tu odluku donijeti u dogovoru sa ekipom.

Na okupljanju se pojavilo 11 igračica, dok će se sa zakašnjenjem pripremama priključiti Nataša Krsmanović, Silvija Popović, Suzana Ćebić i Jovana Brakočević.

Milena Rašić izjavila je da igračice praktično nisu imale odmor između dva važna takmičenja.

"Za vrijeme pauze od desetak dana otišle smo u klubove, odradile treninge i utakmice, tako da nismo imale vremena za odmor. Očekuje nas veoma teško takmičenje, možda i najteže do sada, gdje moramo da pokažemo da smo evropski šampioni. Mnogi od nas sad očekuju da osvojimo jedno od prva tri mjesta koje vode na Olimpijadu. Iskreno se nadam da ćemo, prije svega, biti zdrave, a i da ćemo uspjeti da postavimo sve stvari na mjesto kako bismo to takmičenje završili dobrim rezultatom", izjavila je Milena Rašić.

Najbolje odbojkašice Srbije u Japan bi trebalo da putuju dva dana prije početka takmičenja.

"Igračicama sada najviše trebaju mir i odmor. Nemamo problem sa adaptacijom, pošto u Japan godišnje idemo više nego u Knez Mihailovu ulicu", rekao je Terzić ukazujući na veliki broj turnira u toj zemlji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC