• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karakašević: Olimpijada? Nisam siguran!

Srpski stonoteniser poslije uspjeha na EP istakao da zbog izuzetno napornih kvalifikacija nije siguran da li će uopšte učestvovati u "trci za olimpijsku vizu".

 Karakašević: Olimpijada? Nisam siguran! Izvor: MONDO

Aleksandar Karakašević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Gdanjsku, čime je ostvario najbolji rezultat za Srbiju ikada u pojedinačnoj konkurenciji.

Srpski stonoteniser je uspjeh upotpunio osvajanjem broznanog odličja i u dublu sa Bojanom Tokićem iz Slovenije.

"Čestitam Aleksandru Karakaševiću, dugo je čekao ovu medalju i potpuno je zaslužio. Odlika velikih sportista je da budu strpljivi i da kada im se ukaže prilika, iskoriste je. Za naš sport ovo je medalja velika kao kuća, prva u istoriji za Srbiju u pojedinačnoj konkurenciji. Čestitam i ostalim članovima reprezentacije koji su uspjeli da se plasiraju u elitnu diviziju evropskog stonog tenisa među 12 nacija, kao i selektoru Borisu Vukeliću koji je ovaj tim, sa izuzetnom perspektivom, sjajno vodio", rekao je Zoran Kalinić, predsjednik Stonoteniskog saveza Srbije i napomenuo da će Karakaševića pozdraviti i u petak u Subotici na otvaranju nacionalnog trenažnog centra.

Karakašević je objasnio da je iskoristio veliku šansu u Gdanjsku i osvojio prvu pojedičanu medalju sa šampionata Evrope, poslije četiri zlata, tri srebra i bronze u miksu i tri bronze u dublu.

"Kada sam vidio žrijeb, shvatio sam da je to moja velika šansa, iako ne volim da igram protiv Nijemaca. Uporni su, čekaju da 'padnem' i tada riješe meč. Ovog puta sam ja bio strpljiv i uporan, eliminisao sam Štegera za ulazak u polufinale, gdje me je zaustavio Baum. Načeo sam Nijemce, ko zna možda ću kroz jedno pet-šest godina pobijediti i Bola", kroz smiješak je rekao 36-godišnji Karakašević.

Srpski sportista objasnio je da je na Evropskom šampionatu raspored bio "paklen", kao i da se često uvode promjene u igri, koje dovode do konfuzije.

"Neshvatljivo je da evropska stonoteniska federacija organizuje šampionat sa tako nehumanim rasporedom takmičenja. Devet dana smo bili od devet ujutro do devet uveče u dvorani. Stalno uvode neke promjene koje izgleda najviše idu na ruku Kinezima, iako su najbolji. Zabranili su nam servis ispod ruke, sa kojim smo im jedino parirali, sada planiraju promjenu loptice, biće od plastike a ne od celuloida, odljepljivaće gume sa reketa da ih kontrolišu poslije svakog meča... Umjesto da samo podignu mrežicu za dva centimetra i da stoni tenis postane ponovo uzbudljiv", "bez dlake na jeziku" ispričao je Karakašević.

On je rekao da je trenutno neizvjesno da li će uopšte učestvovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Londonu.

"Izmislili su i izuzetno teške olimpijske evropske kvalifikacije u aprilu u Luksemburgu, po sistemu koji niko ne razumije i gdje će igrati, na primjer, njemački i švedski igrači koji nemaju pravo da se kvalifikuju... Ne znam zašto trošimo snagu igrajući protiv njih. Razmišljam da li da uopšte da učestvujem. Ukinuli su dubl na Olimpijadi, što je ogromna greška, u drugim sličnim sportovima, badmintonu i tenisu, ima i dublova, čak i miksa", dodao je srpski stonoteniser.

Poput Ivana Miljkovića nedavno, i on se požalio na tretman u Srbiji.

"I kod nas je situacija loša, ne cijene dovoljno stoni tenis. Ministarka sporta mi nije ni čestitala. Dobio sam samo čestitku od Sportskog saveza Srbije i svaka im čast, 'male' nikada ne zaboravljaju", istakao je Karakašević, koga je Stonoteniski savez Beograda nagradio sa skromnih 50.000 dinara (oko 500 evra) za uspjeh na šampionatu Evrope.

Predsjednik Stonoteniskog saveza Beograda Goran Kocić pojasnio je da su zvali ministarku omladine i sporta Snežanu Samardžić Marković na konferenciju za novinare, ali da se zahvalila na pozivu zbog ranije zakazanih obaveza.

Zoran Kalinić je dodao da očekuje njen dolazak na otvaranje nacionalnog trening centra u Subotici, kao i da Karakaševiću pripada državna nagrada od 16.000 evra za osvajanje bronzane medalje.

Kocić je istakao i da je bronza Karakaševića "zlatni kamen temeljac za srpski stoni tenis koji treba iskoristiti za stvaranje pozitivne atmosfere za nove uspjehe i za juriš na medalje u olimpijskim disciplinama".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC