• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miličević: Sirćo ruši Savez i reprezentaciju BiH

Član Predsjedništva RS BiH Zdravko Miličević smatra da predsjednik Saveza Mirsad Sirćo neće ništa donijeti rukometu ni reprezentaciji BiH.

 Miličević: Sirćo ruši Savez i reprezentaciju BiH Izvor: MONDO

"Politika koju zagovara i principi kojih se drži predsjednik Rukometnog saveza BiH Mirsad Sirćo neće donijeti dobro ovom sportu, ali ni savezu ni reprezentaciji BiH", izjavio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima Sirćo želi da za selektora reprezentacije BiH bude imenovan Senjanin Maglajlija, mada je i laiku jasno da je to nemoguće.

"Istina je da je Maglajlija jedini konkurisao za ovo mjesto, ali po većini osnova on ne ispunjava uslove da se nađe na čelu reprezentacije. Zato smo željeli da u Ljubuškom na sastanku Predsjedništva riješimo tu dilemu. Nažalost, Sirćo nije došao na sjednicu, a član Predsjedništva Stanislav Mucić i ja smo donijeli odluku da za vršioce dužnosti selektora imenujemo Josipa Glavaša i Osmana Ahmetovića, za trenera Dragana Markovića, tim menadžera Nebojšu Golića, a za direktora reprezentacije Mirzu Muzurovića. Sve su to rukometni stručnjaci koji dobro poznaju trenutnu situaciju u ovom sportu, rade u BiH i sigurno žele da rukomet krupnim koracima grabi naprijed".

Sirćo se pobunio tvrdeći da je odluka nevažeća jer on nije prisustvovao sastanku.

"Išli smo sa željom da donesemo dobro rukometu jer pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo počinju 2. novembra i stvarno je neprimjereno da reprezentacija nema selektora ni trenera desetak dana prije prve utakmice. Namjerno smo prilikom donošenja odluke naglasili da su svi imenovani vršioci dužnosti, želeći da se uspješno prođu pretkvalifikacije pa da se onda ponovo raspiše novi konkurs za selektora i postave ljudi koji ispunjavaju uslove. Međutim, Sirćina jedina opcija je Maglajlija, mada je svima jasno da ovim svojim potezom on ruši Rukometni savez BiH, ali i reprezentaciju".

U utorak je trebalo da se održi sastanak u Banjaluci, ali na njemu se Sirćo nije pojavio.

"Predložio sam da se sastanak održi u utorak u Banjaluci, ali Sirćo je tražio da to bude u srijedu u Sarajevu. Svjestan je da odranije imam dogovoren poslovni put i da ne mogu doći sutra, a vjerovatno je slična situacija i sa Mucićem. Nije mi jasno zašto mu sve to treba, ali je očito da ne pristaje da se pojavi ni na kakvom sastanku koji se ne održava u Sarajevu. Da je tako, potvrđuje činjenica da u subotu nije mogao doći u Ljubuški, a danas u Banjaluku".

Miličević ne zna kako bi se cjelokupna situacija u ovom trenutku mogla riješiti.

"Vremena je sve manje i mora se pod hitno po ovom pitanju nešto učiniti. U svoje ime kažem da sam voljan da se sjednica Predsjedništva Rukometnog saveza BiH što prije održi, ali ne u onim terminima kada smo Mucić i ja zauzeti. Svima je jasno da želim dobro ne samo rukometu u Republici Srpskoj, već i u cijeloj BiH, ali bojim se da je cilj koji je sebi zacrtao Sirćo pogrešan i u tome ne želim da učestvujem", zaključio je član Predsjedništva RS BiH.

Nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo BiH bi trebalo da startuje 2. novembra na Kipru, a potom tri dana kasnije uslijedio bi revanš. Preostale dvije utakmice, i to obje sa Grčkom, BiH bi trebalo da odigra 11. februara 2012. na svom terenu i tri dana kasnije u gostima.

Početkom januara dva susreta odigraće Grčka i Kipar, a pobjednik Grupe 5 plasiraće se u kvalifikacije za SP 2013. u Španiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC