• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac potpisao, Srbija učesnik Olimpijade

Predsjednik OKS potpisao poziv za učešće na Igrama u Londonu 2012, čime je ozvaničio nastup Srbije na toj manifestaciji.

 Divac potpisao, Srbija učesnik Olimpijade Izvor: MONDO

Divac je na ceremoniji u Beogradu rekao da je Srbija zabilježila napredak u odnosu na Igre u Pekingu iz 2008. godine, kako rezultatski tako i u broju takmičara.

"Učinili smo sve da sportistima pružimo uslove koji zaslužuju, ali i da stvorimo takav ambijent da će osjećati podršku nacije, ali i da će moći rasterećeno i motivisano da ostvare što bolji rezultat", rekao je Divac.

Predsjednik OKS podsjetio je prisutne članove olimpijskog tima da će se sljedeće godine obilježiti 100 godina od kada je Srbija prvi put učestvovala na Olimpijskim igrama.

"London će obilježiti vek od prvog učešća Srbije na Olimpijskim igrama, a vi ćete biti dio tog tima. Igre su više od takmičenja. Kao neko ko je imao tu sreću da igra za svoju zemlju na Olimpijadi, mogu da kažem da se ništa ne može porediti sa tim osjećajem", rekao je Divac.

Predsjednik OKS uručio je i nekim sportistima državne zastave za sportove na kojima će učestvovati.

Ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković Samardžić rekla je da vlada u OKS ima "istinskog partnera". Ona je čestitala onima koji su se kvalifikovali, a onima koji nisu poželjela je da to učine što prije.

Zamjenik ambasadora Velike Britanije u Srbiji Dejvid Mekfarlan rekao je na srpskom jeziku zvanicama da će i London ući u istoriju, pošto će biti prvi grad koji je tri puta bio domaćin Olimpijskih igara.

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog protokolarno šalje svim zemljama učesnicama pozivnice za Olimpijske igre, koje one treba da potpišu da bi ispunile protokol i učestvovale na takmičenju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC