• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Finala dan kasnije?

Organizatori US Opena razmišljaju da finalistima turnira ubuduće omoguće dan odmora između polufinala i finala.

 US OPEN: Finala dan kasnije? Izvor: MONDO

Novak Đoković i Rafael Nadal morali su na ovogodišnjem US Openu zbog kiše da se za titulu umjesto u nedjelju bore u ponedjeljak. Organizatori posljednjeg gren slema u sezoni ozbiljno razmišljaju da se ubuduće muška finala igraju prvog dana treće nedjelje turnira...

"Ponedjeljak bi ubuduće mogao da postane zvaničan termin finala US Opena", izjavio je za Asošiejted pres direktor turnira Džim Karli.

Posljednje četiri godine kiša je primoravala organizatore da pomjeraju finale za ponedjeljak. To je doprinijelo da se razmatra mogućnost pomjeranja i ženskog finala, sa subote na nedjelju, tako da bi i teniserke imale dan odmora između polufinala i meča za titulu.

Karli je naglasio da je tek započet proces pregovora o eventualnoj promjeni termina održavanja finala sa televizijskom mrežom Si Bi Es (CBS).

Trenutno, US open je jedini gren slem turnir koji između polufinala i finala nema dan pauze, što je glavni razlog koji organizatori navode za prijedlog promjene termina.

Inače, bord direktora Američke teniske federacije (USTA) saopštio je da razmatra nekoliko varijanti, među kojima je i mogućnost da se muško finale zadrži u nedjelju, s tim što bi se polufinale igralo u petak.

Jedan od vrhunskih tenisera koji su se izjasnili za promjenu termina održavanja finala na US Openu je i Švajcarac Rodžer Federer koji je ovaj mogući potez organizatora US Opena nazvao "pravim potezom za naš sport".

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC