• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Pakleni ritam crno-bijelih za Seged

Partizan u subotu dočekuje Seged u prvoj utakmici nove sezone Evrolige u koju ulazi kao prvak Evrope.

 VATERPOLO: Pakleni ritam crno-bijelih za Seged Izvor: MONDO

Poslije 35 godina, Vaterpolo klub Partizan Rajfajzen u 2011. godini vratio je titulu prvaka Evrope u bogate vitrine na Banjici. Sa tim oreolom ulazi u subotu u novu sezone Evrolige, ali bez imperativa da ponovi uspjeh iz Rima.

Ali, to ne znači da crno-bijeli nemaju ambicije. U grupnoj fazi takmičenja treba da probiju "mađarski front". Odnosno, da se plasiraju na jedno od prva dva mjesta u konkurenciji tri mađarska kluba: Vašaša, Segeda i Egera.

"Ovo je veliki izazov za novu, podmlađenu ekipu Partizana i biće ovo prilika da vidimo gdje smo. Želim da sa moje ekipe potpuno skinem pritisak koji imaju samim tim što igraju za Partizan, njegovu istoriju, tradiciju, što je aktuelni prvak Evrope. Imperativ nije odbrana titule, već stvaranje tima u ciklusu od dvije, tri godine", rekao je trener Igor Milanović na konferenciji za novinare uoči prvog meča u grupi C protiv Segeda u subotu na Banjici (početak u 20 časova).

Šampionski tim Partizana je ostao bez Andrije Prlainovića, Duška Pijetlovića (obojica u Pro Reku), Nikole Rađena i Teodorosa Hadžiteodorua (Hios)...Ali, ostao je veliki Vladimir Vujasinović, srpski reprezentativci Milan Aleksić, Slobodan Soro, Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, iskusni centar Miloš Korolija, a tu je i crnogorski reprezentativac Aleksandar Radović. Od Dušana Mandića, Nikole Dedovića, Miloša Vukićevića i ostalih očekuje se da pokažu zašto su u Partizanu.

Bez obzira na to što pred ekipu nije postavljen cilj odbrana titule, to apsolutno ne znači da će se Partizan unaprijed predati. Štaviše!

"Imperativ je da igramo za Partizan, za njegovo ime. Svakom protivniku ćemo zagorčati život ma gdje da igramo, a pogotovo ovdje na Banjici. Nikome neće biti lako protiv nas, pa ni Pro Reku ako se sretnemo ove sezone. I u subotu protiv Segeda idemo na pobjedu, ali želim prije svega da vidim gdje je moj tim, kakve su mu mogućnosti", rekao je Milanović.

Kako protiv Segeda?

"Igraćemo jedan paklen ritam, na pritisak, sa htijenjem i željom. To bi trebalo da bude naš glavni adut - ta želja i htijenje", rekao je trener crno-bijelih.

Reprezentativni golman Slobodan Soro u Rimu je, poslije fenomenalne igre crno-bijelih i pobjede nad Pro Rekom, dizao trofej namijenjen šampionu Evrope. Radovao se i sa nacionalnim timom. Pred novinarima je dana imao jedno iskreno priznanje:

"Ljetos, kada smo promijenili tim, osjetio sam dozu rasterećenosti, vjerovao sam da ću Evroligu dočekati bez pritiska, odnosno sa užitkom. Mislio sam: ok, imamo solidnu ekipicu, koja ima svoju vrijednost i snagu. Ali, kada je održan žrijeb pojavila mi se opet ona želja za dokazivanjem. Hoću da ova mlada ekipa Partizana pokaže što više. Niko se sa nama neće naigrati!", poručio je Soro.

Na njegove riječi reagovao je trener Milanović: "Bobo, stvarno mi je drago zbog toga što se tako osjećaš".

Centar Miloš Korolija, koji je odigrao izvanredno utakmice Fajnal-fora u Rimu, svojevremeno je bio u Segedu, bio je dio ekipe koja je 2009. godine osvojila trofej LEN.

Korolija kaže da je to sada drugačiji tim, ali da je filozofija igre ostala ista. Odnosno, da sve tri mađarske ekipe, koji su protivnici Partizana, igraju slično i sličnog su kvaliteta.

"U našoj grupi nema izrazitog autsajdera, ali ni izrazitog favorita. Dakle, grupa je ujednačena i sve utakmice će biti neizvjesne. Vjerujem da imamo kvalitet da se nosimo sa svima i da možemo u četvrtfinale", rekao je Korolija.

Prvi put se desilo da tri kluba iz jedne zemlje budu u istoj grupi. Pojavila se zebnja da bi Mađari mogli "nešto da dogovore". Naravno, u Partizanu tako ne razmišljaju. Prije svega zato što "kuhinje" nisu svojstvene Mađarima, uvijek igraju pošteno. A i ne zavisi sve od njih.

"Hajde da dobijemo sve utakmice na Banjici i tako smanjimo mogućnost za neke takve eventualne stvari", reagovao je Milanović.

On je pozvao sve ljubitelje vaterpola i Partizana da u subotu ispune Banjicu i naprave ambijent koji će crno-bijele nositi do pobjede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC