• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šorak osvojio zlato sa slomljenim prstom!

Srpski plivač na Svetskom kupu u Moskvi briljirao sa imobilisanim prstima. Glavni cilj - ovjeriti "vizu" za Olimpijske igre u Londonu 2012.

 Šorak osvojio zlato sa slomljenim prstom! Izvor: MONDO

Stefan Šorak na velika vrata ušao je u svjetsko plivačko društvo. Devetnaestogodišnji Srbin je na Svjetskom kupu u Stokholmu osvojio dvije srebrne medalje na 400 i 1.500 metara, a zatim je u Moskvi novim nacionalnim rekordom stigao do zlata u trci na kilometar i po (15:04,07 minuta).

Šorak je najprije trenirao sa Vladimirom Ristićem, ali je zatim uslijedila saradnja sa Britancem Krisom Tajdijem, trenerom Velimira Stjepanovića, koja je donijela uspjeh.

"Ristić ima ogromne zasluge za Stefanov razvoj, ali je odluka da radi sa Tajdijem bila prava. U početku mu je Britanac sao treninge, a od septembra je Stefan prešao u Dubai, gdje trenira sa Veljom. To je odlična kombinacija, jer su obojica fanatici za plivanje, i ako budu zdravi u budućnosti od njih treba očekivati mnogo lijepih vijesti", izjavio je za "Žurnal" otac Stefana Šorka, Branislav, potpredsjednik Plivačkog kluba Banat.

On je otkrio da je njegov sin zabilježio fantastičan uspjeh, uprkos tome što je plivao sa slomljenim prstom! Stefan je polomio mali prst na ruci, ali je ga je imobilisao zajedno sa domalim, što mu nije smetalo da se domogne medalja na takmičenjima u Švedskoj i Rusiji.

Srpskog plivača očekuje i miting u Berlinu.

"Tamo će konkurencija biti jača nego na Evropskom prvenstvu. Cilj je, prema preliminarnim listama, da se na trci na 1.500 metara bori za treće mjesto, dok će na 400 metara pokušati da stigne do finala", istakao je otac Stefana Šorka.

Poslije nastupa u Evropi, Stefan će se vratiti treninzima u Dubaiju i pripremi za Evropsko prvenstvo u malim bazenima, koje se održava u poljskom Šćeninu, od 8. do 11. decembra.

Glavni plan je je da se ispuni norma za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

"Preliminarni je plan da to urade na predolimpijskom turniru u martu u Britaniji. Ubijeđen sam da će obojica uspjeti u toj namjeri. Pozavajući Tejdija i njegove ambicije neće se zadovoljiti samo odlaskom na najveći sportski događaj", rekao je Branislav Šorak.
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC