• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOSKVA: "Maratonac" Troicki u polufinalu

Poslije tri časa i 37 minuta borbe, tri seta riješena u taj-brejku, Viktor Troicki uspio je da pobjedi Aleksa Bogomolova juniora i plasira se u polufinale Kupa Kremlja, gdje brani titulu osvojenu 2010. godine.

 MOSKVA: "Maratonac" Troicki u polufinalu Izvor: MONDO

Viktor Troicki i Aleks Bogomolov junior igrali su četvrtfinale Kremlin kupa u Moskvi tri časa i 37 minuta, odigrali su tri seta, svaki je bio riješen u taj-brejku. Na kraju, više koncentracije, nerava i vještine imao je srpski teniser.

Troicki je uspio da pobjedi Amerikanca ruskog porijekla rezultatom 2:1 (7:6, 6:7, 7:6) i plasira se u polufinale 725.000 dolara vrijednog turnira u prestonici Rusije, gdje je prije godinu dana osvojio do sada jedinu ATP titulu u karijeri.

I dalje zvanični šampion Moskve, Troicki, će za novo finale Kupa Kremlja igrati u subotu protiv kvalifikanta iz Francuske Žeremija Šardija, koji je takođe u petak bio bolji od Nijemca Filipa Kolšrajbera. Plasmanom u polufinale, naš Dejvis kup reprezentativac i drugi nosilac u Moskvi, osvojio je 37.675 dolara i odbranio 90 od 250 ATP bodova osvojenih prije godinu dana kada je u finalu pobijedio Markosa Bagdatisa.

Ukoliko opravdaju uloge prvog i drugog nosioca, srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki odigraće moskovsko finale u nedjelju, ali slijedeći na potezu je prvi nosilac Tipsarević, koji tek treba da odigra četvrtfinale protiv (6) Dmitrija Tursunova.

Troicki, 16. teniser svijeta, počeo je meč sa Bogomolovim (37. ATP) razmjenom brejkova na startu, a potom su obojica "dotjerala" prvi set do taj-brejka u kojem je naš as bio bolji i rezultatom 8:6 poveo sa 1:0. U drugom setu, slična priča. Prvi je brejk napravio Troicki i poveo 3:1, ali se Bogomolov vratio (3:3)...

Pri rezultatu 5:4 za Bogomolova, Amerikanac je imao set loptu, ali je Troicki uspio da se izvuče i izbor taj-brejk. Ipak, u njemu, 28-godišnji teniser sa prebivalištem u Majamiju bio je ubjedljiv - 7:1 za izjednačenje 1:1.

Moralo se u majstoricu, gdje je Troicki rano bio u zaostatku, ali je uspio da vrati brejk za 4:4. Potom je pri vođstvu od 5:4 imao dvije meč lopte, ali ih nije iskoristio, pa se treći put otišlo u taj-brejk, gdje je ovog puta dominirao Srbin i dobio ga rezultatom 7:1.

Prije Bogomolova, Troicki je u drugom kolu izbacio Španca Perea Ribu, dok je kao drugi nosilac bio slobodan u prvom kolu.

Pobjedniku ATP turnira u Moskvi pripašće 132.160 dolara.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC