• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MOSKVA: Janko bolji od Viktora

Tipsarević u prvom srpskom finalu jednog ATP turnira nadigrao branioca trofeja Troickog sa 6:4, 6:2 i stigao do drugog pehara u karijeri.

 MOSKVA: Janko bolji od Viktora Izvor: MONDO

Srbija je svakako pobjednik Kupa Kremlja u Moskvi. U finalu u glavnom gradu Rusije igrala su dva Srbina, prvi put na jednom ATP turniru, a slavio je Janko Tipsarević koji je pobedio Viktora Troickog sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Janko je tako stigao do druge titule u karijeri, nakon što je nedavno osvojio trofej u Kuala Lumpuru. Prethodnu šansu u Moskvi propustio je 2009. godine, kada je u finalu poražen od Mihaela Južnjog.

Još važnije je da će nakon ovog trijumfa Tipsarević napredovati na ATP listi i stići do najboljeg renkinga u karijeri - 10. mjesta, što ga ostavlja u trci za plasman na završni turnir sezone, Masters u Londonu, na kojem učestvuju osmorica najboljih na svijetu, pa makar i kao rezerva.

Iako su mnogi očekivali mnogo nervoze zbog toga što finale igraju dva igrača koja se odlično poznaju, meč je obeležila smirena igra sa obiljem sjajnih poteza.

Tipsarević je bolje startovao i odmah napravio brejk (2:0), ali je Troicki brzo vratio neizvjesnost u meč i čak i poveo sa 3:2. Imao je poslije toga Viktor dva puta 30:0 na servis protivnika i priliku da preuzme inicijativu, ali nije iskoristio. To ga je skupo koštalo, pošto je Janko u devetom gemu odlično napao i stigao do brejka (5:4), nakon čega je lako rešio set u svoju korist poslije 43 minuta igre.

Janko je na prvi servis bio veoma uspješan (83 odsto, Viktor 73 odsto), dok je na drugi bio nešto slabiji - 53 odsto, za razliku od svog druga iz reprezentacije koji je imao tek 11 odsto uspješno realizovanih poena.

U nastavku je Tipsarević pokušao da odigra po identičnom receptu kao na početku meča - stigao je do dve brejk lopte, ali je Viktor spasao. Ubrzo poslije toga imao je još jednu šansu, ali je Troicki opet izdržao napad (2:1).

U međuvremenu, Janko je gemove na svoj servis dobijao mnogo lakše, nego što je to činio njegov rival. Upornost mu se na kraju isplatila jer je u petom gemu konačno napravio brejk i poveo sa 3:2, što se ispostavilo kao ključno.

Troicki je zbog svoje defanzivne igre bio vidno iznerviran, pa je nakon toga jednom i sočno opsovao zbog čega je dobio i opomenu od sudije, sa kojim je ušao u žestoki verbalni duel. Tipsarević je, na drugoj strani, to iskoristio, na servis protivnika nanizao 40:0, i iskoristio treću brejk loptu (5:2). Poslije 85 minuta upisao je veoma važan trijumf.

Tipsarević se ovom pobjedom revanširao Viktoru za poraz u jedinom odigranom duelu u karijeri. Zanimljivo je da su se sastali baš na Kupu Kremlja 2008, kada je slavio Troicki u drugom kolu sa 6:3, 6:4.

Tipsareviću, koji je bio drugi nosilac, za trijumf u Moskvi pripalo je 132.160 dolara i 250 ATP bodova, dok je branilac trofeja Troicki zaradio 69.525 dolara, uz 150 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC