• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Partizan slab i za Seged

Srpski šampion poražen i u četvrtom kolu Lige šampiona. Oslabljeni Pik Seged slavio u Vršcu i stigao do prvih bodova.

 RUKOMET: Partizan slab i za Seged Izvor: MONDO

Partizan nije uspio da protiv najslabijeg protivnika u grupi, na svom terenu, osvoji prvi bod u Ligi šampiona. Crno-bijeli su u četvrtom kolu elitnog takmičenja doživjeli četvrti porat, ovaj put od Pik Segeda.

Vicešampion Mađarske slavio je u Vršcu - 29:23 (16:13).

Dosta čudnu utakmicu odigrali su srpski i mađarski klub, sa puno preokreta, grešaka na obe strane, isključenja, ali i lijepih poteza...

Partizan je odlično počeo utakmicu i lako stigao do 5:1. Svi koji su kod ovog rezultata pomislili da će "parni valjak" osvojiti prve bodove, brzo su morali da mijenjaju mišljenje. Poslije tajmauta, koji je zatražio trener Pik Segeda, Mađari su počeli da igraju znato bolje, a Beograđani da greše i to previše.

Već u 13. minutu bilo je 7:6 za goste, koji su iz minuta u minut preko Šulca, Budaia i Zubaia uvećavali prednost. Ona je 23. minutu iznosila i plus šest (9:15). Nešto boljom igrom Partizan je uspio da priđe na 13:15, ali je do odlaska na odmor primio još jedan gol.

Iako po crno-bijele nije dobro počeo drugi dio igre, došli su do ritma, počeli da igraju odlično u odbrani, a u napadu polako da sustižu prednost protivnika. Posebno raspoloženi bili su Miloš Kostadinović i Vladimir Mandić. Savo Mešter je vezao dva gola i prvi put još od preokreta Mađara rezultat je bio izjednačen u 45. minutu (20:20). Kostadinović je bio strijelac gola za vođstvo domaćina 22:21, tačno deset minuta prije kraja.

Nažalost, umjesto da "slomi" rivala, Partizan je potpuno stao, a protivnik to objeručke prihvatio i na kraju ubedljivo pobijedio. Šampion Srbije je za posljednjih deset minuta postigao samo jedan gol, a Pik Seged čak osam, od kojih Šulc četiri.

Beograđani su nastavili sa silnim tehničkim greškama, koje su ovako jakom takmičenju nedopustive, barem ne u tolikom broju. Partizan je posebno loše igrao u trenucima kada je imao brojčanu prednost u polju, u dva navrata i po dvojicu igrača više. Pokušavao je preko bekova, manje koristeći krila, pa se u jednoj situaciji dogodilo da sa šestoricom protiv četvorice crno-bijeli naprave probijanje, a u narednom napadu protivniku, sa istim odnosom snaga, dozvole napad preko krila.

Partizan je imao deset minuta isključenja, a Seged šesnaest.

Sjajno veče imali su i golmani mađarske ekipe. Roland Mikler zaustavio je 16 lopti, a kada se on umorio ušao je Peter Tatai, koji je za desetak minuta primio samo jedan gol, a odbranio čak deset šuteva. Strahinja Milić imao je 11 intervencija.

Najefikasniji igrač na meču bio je Slovak František Šulc sa devet golova, dok je Zubai postigao pet. U ekipi Partizana Mandić i Kostadinović su imali sedam uspješnih udaraca ka protivničkom golu, Ilić i Mešter po tri.

Crno-bijelima će, po svemu sudeći, igranje u Ligi šampiona ove sezone poslužiti samo za sticanje bogatog iskustva, jer očigledno još uvek nisu dorasli da se bore sa najboljim klubovima Starog kontinenta.

Publika je još jednom razočarala. U Vršcu se okupilo svega nekoliko stotina navijača, od kojih je dobar deo njih došao iz Mađarske da bodri svoj tim.

Partizan u narednom kolu, 20. novembra, gostuje nemačkom Kilu. Crno-bijeli su jedini klub u Grupi C bez bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC