• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moto sport žali za Simončelijem

Pogibija mladog motocikliste Marka Simončelija duboko je uzrujala njegove kolege. Rosi: "Mnogo će mi nedostajati". Stoner: "Patim". Žalost širom Italije.

 Moto sport žali za Simončelijem Izvor: MONDO

Gubitak kontrole nad motorom i stravična pogibija mladog Italijana u drugom krugu trke u Sepangu šokirala je cio moto sport.

Splet tragičnih okolnosti doveo je do toga da na palog Simončelija (24) naleti njegov dobar prijatelj Valentino Rosi.

"Bio mi je kao mlađi brat. Tako jak na stazi, tako mio privatno... Mnogo će mi nedostajati", rekao je Italijan.

Prema medicinskim nalazima, koban udes u kome je učestvovao i Amerikanac Kolin Edvards uzrokovao je teške Simončelijeve povrede glave, vrata i grudnog koša.

Direktor ljekarskog tima Moto GP klase Mikele Makijagodena prenio je novinarima šta se dešavalo u ambulanti poslije udesa.

"Kada je medicinski tim stigao na stazu on nije bio pri svijesti. U ambulanti smo ga oživljavali 45 minuta, pošto smo htjeli da damo sve od sebe. Nažalost, pomoći mu nije bilo i u 16:56 časova po lokalnom vremenu konstatovali smo smrt", rekao je on.

Novi šampion Moto GP klase Kejsi Stoner pokušao je da opiše koliko mu je teško.

"Šokiran sam i tužan zbog Marka. Ovakvi događaji sjete čovjeka koliko je život dragocjen. Patim zbog svega. Samo mogu da kažem da mi je žao i njega i njegove porodice. Ne mogu da zamislim kroz šta sve prolaze trenutno...", rekao je Australijanac.

Španski as Dani Pedrosa sukobio se sa Simončelijem tokom sezone i ostao bez teksta poslije nesreće.

"Kada se dogodi ovakva tragedija nema mnogo šta da se kaže. Bio sam kraj njegovog oca i zagrljaj je bio sve što smo mogli da mu pružimo, ništa drugo nije važno. To je bio koban incident i svi su šokirani. Često zaboravimo koliko naš sport može biti opasan i kada počneš da gubiš ljude na trci više ništa nije bitno. Jasno je da svi radimo ono šta volimo, ali kada se ovakve stvari dogode sve je nevažno", poručio je Španac.



Simončelijeva pogibija zavila je u crno cijelu Italiju. Prirodno, najteže je onima koji su bili uz njega od malih nogu. Jedan od njih je i motociklista Andrea Dovicioso.

"Marko je bio snažan vozač i uvijek je davao sve od sebe. Trkali smo se od kad smo bili djeca, uvijek sam ga posmatrao kako gura do maksimuma. Mnogo puta je doživljavao nezgode, ali bez većih povrede, činio se nepobjediv. Ono što se dogodilo mi se još čini nemogućim."

Simonćeli je bio pobjednik Svjetskog šampiona 250 cc klase za 2008. godinu. U Moto GP klasu prešao je 2010. godine. Prošlu sezonu završio je na osmom mjestu.

Direktor trke u Maleziji, na kojoj se nesreća dogodila, Pol Batler nije želio da odgovori na pitanje kako je stradalom Italijanu spala kaciga tokom udesa.

"Ako budem odgovorio na to pitanje - učiniću to drugom prilikom. Jasno je da će posljedice i uzroci incidenta biti podrobno ispitani".



Velika tragedija izazvala je i reakcije vozača Formule 1, a među prvima su se oglasili Mark Veber i Dženson Baton.

Mečevi Serije A počeli su minutom ćutanja, a na video bimu stadiona "Olimpiko" prikazana je njegova velika fotografija.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC