• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SANKT PETERBURG: "Vozi" Janko

Srpski teniser startovao pobjedom na turniru u Sankt Peterburgu. "Pao" Olivije Rohus - 6:2, 7:5.

 SANKT PETERBURG: "Vozi" Janko Izvor: MONDO

Janko Tipsarević nastavio je u pobjedničkom ritmu. Poslije osvajanja titule u Moskvi, zabilježio je trijumf i u prvom kolu turnira u Sankt Peterburgu.

On je savladao Belgijanca Olivijea Rohusa sa 6:2, 7:5 i u drugom kolu igraće protiv Mihaela Berera, 85. sa ATP liste, koji je eliminisao Kazahstanca Mihaila Kukuškina (6:1, 4:6, 6:4).

Srpski teniser, koji trenutno zaizima 13. mjesto na listi najboljih igrača svijeta, u prvom setu iskoristio je dve brejk lopte i ubjedljivo ga dobio, dok je u nastavku igrao malo opuštenije.

Poslije brejka na početku, stigao je i do vođstva od 4:1, ali je iznenada omogućio rivalu da se vrati u igru i izjednači na 5:5. Nakon toga, potvrdio je da se nalazi u veoma dobroj formi - prvo je napravio brejk, a zatim lagano dobio i gem na svoj servis za konačnu pobjedu poslije sat i po vremena provedenih na terenu.

Tipsarević je do sada odigrao tri meča protiv njemačkog tenisera Berera i dobio dva - 2009. u Beču i ove godine u Vašingtonu. Berer je slavio jednom u karijeri, na turniru u Zagrebu prošle sezone.

Janku, koji je postavljen za drugog nosioca, veoma je važan turniru u Sankt Peterburgu, zbog trke za poziciju koja vodi na završni turnir sezone, Masters kup u Londonu. Veliki rival u toj borbi i prvi nosilac u Sankt Peterburgu Žil Simon neočekivano je poklekao već u prvoj rundi od malo poznatog Francuza Adriana Manarina (6:2, 4:6, 4:6), pa su mu se vrata u trci za još jedan trofej dodatno otvorila.

U Sankt Peterburgu Srbija ima još jednog predstvnika - Dušana Lajovića, koji je poslije uspješnih kvalifikacija odradio sjajan posao i u prvoj rundi takmičenja.

Turnir u reskom gradu igra se za ukupni nagradni fond od 663,750 dolara, a pobjedniku će pripasti ček u iznosu od 114,750 dolara i 250 ATP bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC