• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SANKT PETERBURG: Srpsko-hrvatsko finale

Janko Tipsarević ubjedljivo do finala turnira u Sankt Peterburgu. Sjajna forma i prilika za drugi trofej u Rusiji. Protivnik u finalu Marin Čilić.

 SANKT PETERBURG: Srpsko-hrvatsko finale Izvor: MONDO

Janko Tipsarević igra sezonu života!

Poslije trijumfa na turniru u Moskvi, Tipsarević će imati priliku da osvoji drugi uzastopni trofej na ruskom tlu, jer će u nedjelju igrati finale takmičenja u Sankt Peterburgu, čime je postao prvi srpski teniser kome je to pošlo za rukom.

Tipsarević je u današnjem polufinalu pobijedio Amerikanca ruskog porijekla Aleksa Bogomolova 2:0 (6:2, 6:1). Za samo jedan sat i 15 minuta.

U finalu će igrati protiv Hrvata Marina Čilića koji je savladao Mihaila Južnjog 2:0 (6:3, 6:4). Tipsarević i Čilić su do sada igrali šest puta, a Hrvat je pobijedio pet mečeva. Jedinu pobjedu Tipsarević je ostvario u martu ove godine.

Polufinalni meč između Tipsarevića i Bogomolova krenuo je pehom za srpskog tenisera. Osvojio je prvi gem na svoj servis, da bi odmah potom zatražio medicinski tajm-aut. Uopšte nije izgledalo dobro...

Ipak, Tipsarević se vratio na teren i dobio dva poena na servis Bogomolova i imao šansu da igra tri brejklopte, ali je jedan lagani volej poslao u mrežu. Bogomolov se pribrao i odbranio servis.

Poveo je Janko 2:1, a potom je napravio prvi brejk u meču, iskoristivši drugu priliku za to. Maksimalno je kažnjavao greške protivnika, a posebno je bio nemilosrdan na drugi servis Amerikanca ruskog porijekla.

U narednom gemu, međutim, Bogomolov je imao čak tri brejk prilike (0:40), a Janko se iznervirao i bacio reket. Dve je spasio, ne i treću. Bogomolov je smanjio na 2:3.

Trend oduzimanja servisa tu nije zaustavljen. Bogomolov je bio taj koji je servirao, a Tipsarević je napravio novi brejk. Opet zahvaljujući tome što je poentirao na drugi servis protivnika. Do tog trenutka Bogomolov je imao skor 0-7 iz drugog servisa.

Vrlo brzo je drugi srpski reket završio posao u prvom setu. Poslije 5:2, napravio je još jedan brejk i dobio prvi set 6:2.

Drugi set počeo je vođstvom Tipsarevića i nadmudrivanjem tenisera obostranim traženjem čelendža (Janko je i tu pobijedio, jer linijski sudija nije vidio očiglednu loptu na liniji). Srbin je potom napravio četvrti vezani brejk.

Imao je Janko 0:30, pa je Bogomolov preokrenuo na 40:30, da bi Amerikanac napravio nekoliko vezanih grešaka, poneku iz bijesa. Njegova partnerka Luana je vrtila glavom u nevjerici šta radi Aleks.

U trećem gemu je došao red na Bogomolova da baci reket. Koliko je samo bio nervozan, a sa druge strane mreže, Tipsa je stisnuo pesnicu. Potpuno je kontrolisao meč, njegov ritam, rezultat...Poveo je 3:0.

Naredni gem - ista slika. Bogomolov nervozan, a Tipsarević smiren. Imao je nove dve brejk šanse srpski teniser. Nije ih iskoristio, ali zato jeste treću! Uz pomoć protivnika, jer je Bogomolov najprije tražio čelendž i promašio, a potom je napravio duplu servis grešku. Velikih 4:0 za Janka!

Tipsarević je rutinski odradio posao do kraja seta i zabilježio pobjedu nad Bomoglovim, koji je uspio da izbjegne "krompir" u drugom setu. Sada je skor između ove dvojice tenisera izjednačen na 1-1 (Bogomolov ga je dobio davne 2004. godine u Tokiju).

Da je srpski teniser u sjajnoj formi, da ne kažemo životnoj, potvrđuje sljedeći podatak: ove godine više pobjeda od njega imaju samo trojica tenisera - Novak Đoković, Endi Marej i Rafael Nadal. Tipsarević je ostvario 52 pobjede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC