• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Butulija suspendovan do kraja sezone

Direktor Superlige Srbije Vojislav Andrić zabranio treneru rukometaša Crvene zvezde bavljenje rukometom do 29. maja zbog vrijeđanja sudija.

 Igor Butulija suspendovan do kraja sezone Izvor: MONDO

U zvaničnom obrazloženju kazne piše da se Butulija nekulturno ponašao prema službenim osobama i da ih je vrijeđao poslije meča Crvena - zvezda - Radnički, 21. oktobra. Meč je završen neriješeno.

U prijavi protiv bivšeg reprezentativca Jugoslavije piše da je Zvezdin trener iznio niz uvreda na račun sudijskog para Branke Marić i Zorice Mašić:

"Lopovi, kradete me. J... vas Saša Blagojević i Velja Marjanović. Dabogda crk'o rukomet i vi sudije sa njim. Vi ste ga upropastili", prenijele su Butulijine riječi sudije, kontrolor Živan Stakić, zapisničar, Marija Popović i mjerilac vremena Slavica Veselinov.

Butulija je ranije već kažnjavan zbog sličnih prekršaja - novčano 24. novembra prošle godine i sa šest mjeseci uslovno 12. januara ove.

Kažnjeni trener je u svoju odbranu napisao da su burnu reakciju izazvale sudijske greške koje su direktno doprinijele rezultatu.

"Od početka do kraja sistematski je suđeno protiv Crvene zvezde. Potpuno se ograđujem od toga da sam izgovorio riječi koje mi pripisuju u prijavi i smatram ih gnusnim lažima. Niti sam ih vrijeđao, niti izgovarao vulgarnosti, već kritički govorio o njihovom lošem suđenju", napisao je Butulija, a prenio "Žurnal".

Trener Crvene zvezde kaže da igrači koji su prisustvovali incidentu mogu da potvrde da nije vrijeđao sudijski par i da je to "apsolutna laž".

"Postoje i svjedoci koji su sve ovo vidjeli i drugačije. U opštem metežu i izlivu nezadovoljstva suđenjem bilo je raznih riječi i dobacivanja pojedinaca, ali bi to neko htio sve da pripiše meni i baci ljagu na svoje ime. To je psovka koju nisam izrekao i pominjanje imena koje nisam pominjao", poručio je Butulija.

Direktor Superlige Srbije rekao je da je kaznu donio poslije uzimanja izjava svjedoka, pregleda video snimka i tumačenja odbrane okrivljenog, za koju je rekao da je suprotna utvrđenim činjenicama.

Butulija može u narednih osam dana uložiti žalbu na odluku o suspenziji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC