• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SANKT PETERBURG: Čilić zaustavio Janka

Janko Tipsarević u finalu ATP 250 turnira u Sankt Peterburgu izgubio od Marina Čilića 1:2 (3:6, 6:3, 3:6).

 SANKT PETERBURG: Čilić zaustavio Janka Izvor: MONDO

Janko Tipsarević zaustavljen je u finalu turnira u Sankt Peterburgu. Marin Čilić spriječio je Srbina da osvoji treći ATP turnir, drugi zaredom (prije dvije nedjelje pobijedio u Moskvi).

Hrvat je bio bolji sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Čilić i Tipsarević su do meča u carskom gradu odigrali šest duela. Hrvat je dobio prvih pet (tri u 2009. i dva u 2010), dok je Srbin trijumfovao u Majamiju ove godine. Čilić je u 2011. izgubio tri finala.

Momku rođenom u Međugorju 1988. godine ovo je bila šesta titula u karijeri.

Janko nije uspio da još jednom kruniše sjajnu formu. Ove godine više pobjeda od njega imaju samo trojica tenisera - Novak Đoković, Endi Marej i Rafael Nadal. Tipsarević je ostvario 52 pobjede.

Čilić je kod rezultata 3:2 u prvom setu iskoristio brejk loptu i poveo 4:2. Janko je dobro servirao, ali je hrvatski teniser forsirao snažan forhend, pomoću kojeg je i uspio da napravi ključnu prednost.

Čilić se poslije toga razigrao i poveo sa 5:2. Srbin je uspio da smanji na 5:3, ali nije mogao da spriječi Čilića da iskoristi prvu priliku za osvajanje seta.

Tipsarević je igrao mnogo bolje u drugom setu, u kojem se istom mjerom revanširao visokom Hrvatu. Janko je poveo 1:0, brejkom došao do 2:0, a onda ga i materijalizovao za 3:0. Čilić se "trgao", osvojio gem za 3:1, ali ni drugi reket Srbije nije posustao. Do kraja drugog dijela igre oba igrača su bila sigurna prilikom servisa - 6:3, za 1:1 u setovima.

Izgledalo je da će Čilić lako stići do prvog gema u trećem, odlučujućem setu, ali nije bilo tako. Tipsarević je uspio da stigne do izjednačenja. Potom je stigao vrlo tešku loptu i sjajnim dvoručnim bekhendom došao do brejk lopte. Imao ih je ukupno dvije u prvom gemu, ali nijednu nije iskoristio. Čilić je poslije velikog truda poveo 1:0.

Nakon ovog gema uslijedila je nešto duža pauza zbog povrede srpskog tenisera, koji je nakon desetak minuta nastavio meč.

Ni Hrvat nije iskoristio šansu da napravi brejk i da se rezultatski odlijepi na početku trećeg seta. Ipak, u šestom gemu to mu je pošlo za rukom. U tom gemu poveo je sa 15:40, ali je tek treću šansu iskoristio. Do kraja je Čilić uspio da još jednom oduzme gem Tipsareviću i da osvoji turnir.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC