• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lajović: Samo naprijed! Cilj - top 100

"Mislim da mi je potrebno da zadržim konstantnost koju sam imao na turnirima u Rusiji i to će mi biti zadatak za narednu sezonu", istakao 21-godišnji teniser iz Stare Pazove.

 Lajović: Samo naprijed! Cilj - top 100 Izvor: MONDO

Dušan Lajović mjesecima je kucao na vrata velike scene, a onda je nedavno iskoristio šansu. Na turnirima u Moskvi i Sankt Peterburgu odigrao je "kao mator" i sa 228. mjesta na ATP listi skočio je do 180. pozicije.

Dvadesetjednogodišnji teniser iz Stare Pazove u Moskvi je prošao tri kola kvalifikacija i izgubio u neizvjesnom meču prve runde glavnog žrijeba od Aleksa Bogomolova, da bi potom u Sankt Peterburgu, stigao čak do najboljih osam.

"Osjećaj je stvarno fantastičan, a sa jedne strane se osjećam potpuno normalno, jer znam da sam se spremao i radio cijeli život da bih došao na taj nivo gdje mogu da igram ravnopravno mečeve sa asovima iz samog vrha", izjavio je Lajović za "Novosti" po povratku iz Rusije.

Lajović će do kraja sezone odigrati još jedan čelendžer u Ženevi, a 2012. će početi vjerovatno u Čenaju, a poslije ide u kvalifikacije za Australijan Open. Cilj mu je ulazak u top 100.

"Mislim da mi je potrebno da zadržim konstantnost koju sam imao na turnirima u Rusiji i to će mi biti zadatak za narednu sezonu. Dosta je teško probijati se na ATP listi, ali sam na kraju svake sezone ostvario cilj koji sam sebi postavljao na početku godine i koji sam mislio da je realan. Nadam se da će tako biti i dalje", rekao je Lajović.

Poslije Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, Srbija dobija još jednog tenisera za velika djela.

"Dobijam dosta savjeta od tih sjajnih momaka, koji su mi takođe i uzori. Čestitali su mi na rezultatima, ali su mi rekli da moram da nastavim još mnogo da radim i da ne smijem da se zadovoljim ovim rezultatima, jer mogu još mnogo više da napravim", istakao je Lajović.

On će upravo sa Tipsarevićem odraditi pripreme za novu sezonu u Keniji.

"O pripremama u Keniji sam se dogovorio sa Jankom i sa našim zajedničkim menadžerom Dirkom Hordorfom. Sigurno će mi to mnogo značiti, jer se radi intenzivno i kvalitetno i pomoći će mi da još sazrim kao igrač i da poboljšam svoju igru u nekim segmentima, pogotovu što će tamo biti sve iskusniji teniseri, koji su duže vrijeme bili među 100 najboljih"

Dušan ističe da je najviše naučio od svog dugogodišnjeg trenera Nemanje Lalića.

"Sa Nemanjom sarađujem od 13. godine i mnogo sam naučio od njega, a i odlično se slažemo kako na terenu tako i u privatnom životu", kaže Lajović i dodaje da ga on nije isforsirao da igra jednoručni bekhend, po kojem je prepoznatljiv "veliki" Rodžer Federer.

"Taj potez je čista slučajnost. Počeo sam da ga igram od kada sam uzeo reket u ruke i nijednom nisam pokušao da probam da igram dvoručni", rekao je Lajović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC