• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Prvi juriš na londonsku "vizu"

Šampionke Evrope nekompletne odlaze u Japan na Svjetski kup, koji će biti održan od 4. do 18. novembra.

 ODBOJKA: Prvi juriš na londonsku "vizu" Izvor: MONDO

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je da naš tim nije u "najužem krugu favorita", koji bi u Japanu trebalo da obezbijede plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012.

"Prvi kvalifikacioni turnir je vjerovatno i najteži. Samo tri reprezentacije će obezbijediti plasman i mi tu nismo u najužem krugu favorita. Ipak, kao prvaci Evrope imamo pravo da se nadamo", rekao je Terzić.

Srbija će za 15 dana odigrati 11 utakmica.

U prvoj rundi u Naganu (4-6. novembra) "plave" će se sastati sa Južnom Korejom, SAD i Kenijom, a zatim sa Njemačkom i Brazilom u Tojami 8, odnosno 9. novembra.

Slijede susreti treće runde sa Japanom, Kinom i Italijom u Saporu (11-13. novembra), da bi se takmičenje završilo mečevima u Tokiju (16-18. novembra) sa Dominikanskom Republikom, Argentinom i Alžirom!

"Svaka utakmica će biti važna, a teško je reći da li nam je raspored dobar. Meni se sviđa, jer ćemo u završnici, kada budemo umorni, imati lakše protivnike", rekao je Terzić.

Novi kapiten selekcije Jovana Brakočević izjavila je da se gotovo u potpunosti oporavila od povrede šake i da će moći da igra u Japanu.

"Očekujem da odigramo dobro, a rezultat nije toliko važan, jer ćemo biti oslabljene. Ako se plasiramo sada na OI biće dobro, ako ne - plasiraćemo se drugi put. Sigurno ćemo igrati u Londonu", uvjerena je Brakočevićeva.

Na Svjetskom kupu u Japanu neće nastupiti Maja Ognjenović i Jelena Nikolić. Umjesto njih pozvane su Stefana Veljković i Ana Bjelica.

Nataša Krsmanović rekla je da umor (prvenstvo Evrope završeno je prije mesec dana) neće uticati na rezultat u Japanu.

"Mi smo profesionalci i navikli smo na umor. Probaćemo da odigramo što bolje na Svjetskom kupu, da se kvalifikujemo i tako obezbijedimo sebi više slobodnog vremena sljedeće godine. To bi nam mnogo značilo".

Evropski kvalifikacioni turnir za OI 2012. biće odigran od 1. do 6. maja u Turskoj i sa njega će samo pobjednik steći pravo nastupa u Londonu.

Treća i posljednja šansa biće Svjetski kvalifikacioni turnir u Japanu (19. do 27. maja), gdje će se za tri "vize" boriti osam selekcija.

Srpske odbojkašice su se na prethodne OI u Pekingu plasirale upravo sa trećeg turnira, čiji je domaćin i tada bio - pogađate - Japan! "Plave" su se na Olimpijadi probile u četvrtfinale, gdje ih je Kuba pobijedila rezultatom 3:0.

SPISAK:

Tehničari Ana Antonijević i Bojana Živković;

Libera Suzana Ćebić i Silvija Popović;

Blokeri Nataša Krsmanović, Milena Rašić, Nađa Ninković i Stefana Veljković;

Korektori i primači Jovana Brakočević, Sanja Malagurski, Brižitka Molnar, Jovana Vesović, Tijana Malešević i Ana Bjelica.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC