• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (KUP NACIJA): Srbija ništa ne valja!

Mađarska se poigrala sa Srbijom u prvom meču Kupa nacija u Nišu. Hrvatska izgubila od Češke.

 RUKOMET (KUP NACIJA): Srbija ništa ne valja! Izvor: MONDO

Ne samo javnost, već i reprezentativci Srbije ističu da će Evropsko prventsvo u Srbiji biti idealna prilka da se "orlovi" domognu medalje, odnosno da se vrate u vrh evropskog rukometa, samim tim i svjetskog. Do šampionata Starog kontinenta ostalo je nešto manje od dva i po mjeseca, a igra "orlova" ne uliva nadu...

Srbija je u prvom meču turnira Kupa nacija glatko poražena u Nišu od Mađarske - 25:32 (14:16).

Činjenica je da je srpski tim nastupio bez povrijeđenih Momira Ilića i Ivana Stankovića, nedostajali su još neki igrači, ali to ne može da opravda veoma bledo izdanje "orlova" na koje smo već navikli posljednjih godina.

Jasno je da su pripreme tek počele i da ovakvi turniru služe prije svega da se uigraju igrači. Ali, nastup Srbije protiv Mađarske bio je nedopustivo loš! Ništa bolji nije bio ni odnos većine igrača prema igri.

"Uz svu nesreću sa povredama došli smo u situaciju da su igrači iz ne znam kog razloga bili pod presijom. Težak poraz i teška opomena. U subotu ćemo biti jači za Momira Ilića i treba sve učiniti da protiv Hrvata popravimo situaciju i naše samopouzdanje. Trebaće nam i sreća", rekao je Veselin Vuković poslije meča za RTS.

Vremena da se stvari isprave je sve manje, ali ga ima. Ako se nešto brzo ne promijeni nema sumnje da nas u januaru nočekuje nova bruka, ili bolje reći katastrofa na domaćem terenu.

Srbija je igrala samo 12 minuta.

"Orlovi" su odlično počeli. Poslije rezultatske ravnoteže, u kojoj su Mađari dva puta imali prednost (1:0, 2:1), tim Veselina Vukovića je odbranom 3-2-1 i dobrom realizacijom u napadu u 12. minutu stigao do 9:5.

Simptomi su isti, vjerovatno i dijagnoza!

Kao preslikana! Situacija u Čairu podsjetila je na duel srpskog i jednog od dva mađarska predstavnika u Ligi šampiona prije desetak dana u Vršcu. Partizan je odlično počeo protiv Pik Segeda, ali je se onda sve okrenulo za 180 stepeni.

Tako je bilo i u Nišu.

Na gol Mađara stao je Peter Tatai i uz pomoć njegovih intervencija, ali i odličnih napada preko Tamaša Močaija i Zubaija, Mađarska je napravila seriju 8:0 i povela sa 13:9.

Mora sa istaći da reprezentativci Srbije nisu iskoristili tri zicera zaredom, poslije kojih su Mađari izjednačili, a zatim i poveli. Do kraja poluvremena "orlovi" su uspeli da smanje na 14:16. Najbolji u sprskom tim u prvih 30 minuta bili su Ivan Nikčević i Nikola Manojlović sa četiri gola.

Golovima Rastka Stojkovića u posljednjem napadu prvog i na startu drugog poluvremena Srbija je prišla na gol minusa. Međutim, neizvjesnost nije dugo trajala. Polako, ali sigurno Mađarsi su sve bolje igrali i uvećavali svoju prednost.

Tatai je nastavio sa sjajnim odbranama, dok su srpski golmani potpuno bili van ritma. Meč je prelomnjen u 39. minutu kada je Mađarska povela golom sjajnog Zubaija sa 21:17.

Najbolji srpski strelac Marko Vujin bio je odlično čuvan, prvi put se iz igre upisao u strelce u 45. minutu.

Srbija je prišla na 20:23 i onda je uslijedio potop, do maksimalnih 22:31. "Orlovi" su uspjeli samo da ublaže poraz. Nedovoljno!

Jedina svijetla tačka u srpskom timu bio je Ivan Nikčević sa osam golova. Nikola Manojlović i Žarko Šešum postigli su po tri.

Šteta što Srbija na Evropskom prvenstvu neće igrati u Nišu. Nišlije su još jednom pokazale da vole rukomet i da su najviše od svih zaslužile da "orlovi" u januaru naredne godine mečeve šampionata Evrope igraju upravo u Čairu.

Nema sumnje da će i u Beogradu imati podršku sa tribina, ali ona vjerovatno neće biti ni blizu ambijenta, koji najbolje srpske rukometaše već godinama prati kad god igraju u Nišu.

Na prvoj utakmici Kupa nacija Čair nije bio ispunjen do posljednjeg mjesta, ali je zato imala bučnu podršku.

Srbija narednu utakmicu igra u subotu od 18 sati u beogradskom Pioniru protiv Hrvatske. Češka je pobijedila Hrvatsku 33:31 (14:14) u drugom meču Kupa četiri nacije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC