• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Malagurski za brigu

Reprezentacija Srbije pobijedila Koreju (3:0) na startu Svjetskog kupa u Japanu, ali je Sanja Malagurski povrijedila koljeno. U subotu protiv SAD.

 ODBOJKA: Malagurski za brigu Izvor: MONDO

Aktuelne šampionke Evrope nastavile su tradiciju sigurnih pobjeda u mečevima sa Južnom Korejom.

Izabranice Zorana Terzića ni ovog puta nisu dozvolile Korejkama da osvoje bar počasni set, mada su sva tri bila relativno neizvjesna - 27:25, 25:22, 25:22.

Trijumf je ostao u sjenci povrede Sanje Malagurski, koja je nezgodno doskočila i odmah otišla na snimanje koljena. Tokom dana trebalo bi da bude poznato o kakvoj se tačno povredi radi...

Zanimljivo je da je umjesto nje u igru ušla Ana Bjelica i sa dva vezana poena donijela Srbiji vođstvo od 1:0 u setovima!

"Plave" su u petak nastupile bez Jovane Brakočević i Silvije Popović, a meč su počele Antonijević, Malagurski, Krsmanović, Rašić, Molnar, Malešević i libero Ćebić.

Koreja je u prvom setu propustila dvije set lopte, pri rezultatu 23:24 i 24:25, a drugi dio meča je odlično počela - vođstvom od 4:0, 7:2 i 11:6.

Uslijedila je serija od četiri poena Srbije za 10:11, zatim izjednačenje na 13:13, da bi na drugom tehničkom tajm-autu bilo tri poena razlike za nas (16:13). Uspjela je Koreja dva puta da se približi na "minus jedan" (18:17 i 20:19), ali su naše odbojkašice odgovorile sa tri vezana poena i u završnici seta nije bilo neizvjesnosti.

Treći set odvijao se po sličnom scenariju - rano vođstvo Koreje (8:4, 12:7), preokret "plavih" do drugog predaha (16:14) i rutinsko privođenje posla kraju.

"Zadovoljstvo zbog pobjede svakako je dosta manje poslije ovoga što se dogodilo Sanji. Nadam se da povreda nije teška, koliko se učinilo u prvom momentu i da će ona u najskorije vrijeme moći opet da zaigra, nebitno da li na ovom Svjetskom kupu ili kasnije za svoj klub", rekao je Terzić.

Srbija će se u drugom kolu sastati sa Sjedinjenim Državama, a meč počinje u subotu u 7.10 po centralnoevropskom, odnosno 15.10 po lokalnom vremenu.

"SAD su sigurno među glavnim favoritima za osvajanje ovog takmičenja. Izuzetno jak tim, aktuelni šampion Gran prija u punom sastavu, tako da mi je teško da vidim način da izgube od bilo koga na ovom turniru. Pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu i da im pariramo koliko budemo mogli. Nećemo se predati unaprijed".

Na Svjetskom kupu učestvuje 12 selekcija, najbolje tri steći će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu.

SRBIJA: Malagurski 5, Živković, Krsmanović 10, Malešević 9, Molnar 2, Antonijević 2, Vesović 4, Bjelica 10, Ninković, Rašić 14, Veljković, Ćebić.

KOREJA: Đ. Kim, Đung, Hvang 8, Čoi, Jon, Nam, J. Kim 20, Li, S. Kim 5, H. Kim 2, Park 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC