• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (KUP NACIJA): "Orlovi" samokritični!

Srbija razočarala na otvaranju Kupa nacija, ali do EP ima još vremena da se ekipa uigra. "Moramo bolje, moramo...", uglas poručili srpski rukometaši!

 RUKOMET (KUP NACIJA): "Orlovi" samokritični! Izvor: MONDO

Srbija je na startu Kupa nacija neočekivano lako poražena od Mađarske (25:32). Tim koji sa klupe vodi Veselin Vuković samo je u prvih 12 minuta utakmice u Nišu delovao ozbiljno. Bio je to period kada su "orlovi" igrali raznovrsno u napadu i lako pravili razliku. Nažalost, takva igra srpskih rukometaša nije dugo potrajala - iz jedne otišlo se u drugu krajnost, tako da je krajnji utisak bio vrlo loš.

Već u subotu slijedi nova provere, protiv još jačeg rivala - Hrvatske.

Vuković kaže da Srbija mora na svakom meču da pruži maksimum kako bi postigla dobar razultat na predstojećem Evropskom prvenstvu.

"Mi nemamo veliki broj kvalitetnih igrača da bismo nadomjestili odsustvo Momira Ilića, Momira Rnića ili Stankovića i Prodanovića, koji su otkazali u posljednji čas zbog povreda. Samo ukoliko igrači daju 100 odsto mogućnosti bićemo u stanju da se borimo za bodove protiv vrhunskih ekipa kao što su Danska i Poljska", rekao je Vuković novinarima ispred "Delta sitija" u Novom Beogradu gdje je održana promocija EP 2012. godine.

"Ne mislim da su nam šanse sada manje zbog poraza od Mađarske, najvažnije je da kompletni dočekamo dve nedjelje uoči prvenstva, ispravimo uočene greške i spremni nastupimo protiv Poljske. Pokušaćemo protiv Hrvatske da popravimo utisak. Živimo u Srbiji i uvijek kada se igra protiv susjeda postoji poseban motiv. Pobjedom bismo popravili utisak", kazao je on.

Vuković je istakao da većina igrača u Nišu nije imala pristup kakav nosi igranje za reprezentaciju.

"Očekujem da u roku od 48 sati promijenimo pristup. Bio sam razočaran kada je izuzetna niška publika, počela da skandira 'Srce na teren', što znači da momci nisu dali sve od sebe. Loš šut, pas i ostale greške u sportu se dešavaju, ali borbenost ne smije da izostane", dodao je Vuković.

Sličnog stava su i reprezentativci Srbije.

Alem Toskić smatra da "orlovi" imaju kvalitet i da je krajnje vrijeme da na Evropskom prvenstvu postigne dobar rezultat.

"Očekivanja su velika, jer vrijeme je da reprezentacija Srbije napravi ozbiljan rezultat. Uvjeren sam da imamo kvalitet i da on kad-tad mora da ispliva. To smo dokazali na predhodnim šampionatima, gdje smo se do posljednjih trenutaka utakmica ravnopravno nosili i sa najjačim reprezentacijama. Optimista sam pogotovo što ćemo igrati pred domaćom publikom".

Toskić je dodao da u predstojećim pripremnim mečevima ne može da obeća dobar rezultat, ali da zalaganje mora da bude mnogo bolje nego protiv Mađarske.

"Kvalitet ove reprezentacije je dobra grupa ljudi, koja radi zajedno posljednjih nekoliko godina. U škripcu smo kada je u pitanju vrijeme i uigravanje, okupljamo se svaka tri-četiri meseca na sedam dana i nismo u mogućnosti da kao ostali sportisti izdvojimo dva mjeseca pred neko ozbiljno takmičenje", kazao je on.

Petar Nenadić je takođe svjestan da je u igri Srbije malo toga funkcionisalo protiv Mađarske.

"Moramo da se pogledamo u oči i shvatimo da nije preostalo mnogo vremena, možda još 20-ak treninga do početka EP. Poraz protiv Mađara boli, ali trebalo bi da izvučemo pouke i jedina dobra stvar je to što su igrači svjesni krivice", rekao je Nenadić.

Nenadić je istakao da bi pobjeda protiv Hrvata pozitivno djelovala na tim.

"Trijumf protiv Hrvatske bi nas podigao i psihički i fizički. Igranje pred domaćom publikom za mene predstavlja zadovoljstvo. Publika može samo da nam pomogne da u kriznim momentima damo maksimum", dodao je on.

Žarko Šešum ocijenio je da je ekipa odigrala katastrofalno i promašila mnogo zicera.

"Svi pričaju o Evropskom prvenstvu, a mi sada treba da igramo dobro, a u januaru pogotovo. Moramo puno da treniramo, da neke stvari popravimo i nadam se da će ovo biti pozitivna opomena za sve nas", naglasio je Šešum.

On je dodao da rukometaši moraju da se bore za naklonost publike, a da se to može ostvariti samo maksimalnim zalaganjem i borbenošću na terenu.

"Mnogo je veća obaveza igrati pred svojim navijačima. Sve više ljudi se interesuje za EP i to nam prija. Moraćemo da idemo korak po korak i eliminišemo neke slabosti sa ranijih takmičenja kada smo u posljednjim trenucima gubili bodove", poručio je Šešum.

Naredni meč na Kupu nacija Srbija igra u subotu od 18 časova sa selekcijom Hrvatske.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC