• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BAZEL: Đoković "slomio" Bagdatisa

Novak Đoković savladao Kipranina Markosa Bagdatisa u tri seta (2:6, 6:2, 6:3) i plasirao se u polufinale turnira u Švajcarskoj. Naredni protivnik Japanac Kei Nišikori.

 BAZEL: Đoković "slomio" Bagdatisa  Izvor: MONDO

Trebalo je najboljem teniseru svijeta jedan set da se zagrije i ostvari 67. pobjedu ove sezone. Poslije slabog početka meča i vođstva Bagdatisa u setovima, probudio se u drugom, počeo da servira bolje i ostvario 12. pobjedu na "Swiss Indoors" turniru od 2009. godine.

Najavio je Đoković oscilacije u igri uoči turnira, koji je u svom prvom učešću i osvojio, ali su tokom meča sa Bagdatisom (59), one bile vidljive samo do sredine drugog seta, kada je "slomio" protivnika, nedovoljno jakog da mu pruži veći otpor u sva tri seta.

Đoković, prvi nosilac turnira, imaće priliku da u polufinalnom duelu sa Japancem Nišikorijem (bio bolji od Mihaila Kukuškina) obezbijedi prolaz u finale i borbu za osvajanje novih 200 ATP bodova (brani 300, iz prošlogodišnjeg finala sa Rožerom Federerom).

Prvi gemovi meča pokazali su da Đoković nije potpuno skoncentrisano ušao u meč. Bagdatis mu je već na startu meča oduzeo servis i, sjajno servirajući, poveo sa 2:0 u gemovima.

Trgao se Đoković poslije slabog početka susreta, osvajao poene na svoj servis i napadao Kipraninov servis u potrazi za brejkom. Ipak, do njega je prvi stigao Bagdatis, kada je u sedmom gemu poveo sa 5:2 i mirno odservirao gem za osvajanje prvog seta - 6:2.

Sjajnu igru 59. tenisera svijeta u prvom setu mogu da oslikaju sljedeći podaci: osvojio ga je za 29. minuta, odservirao je šest asova, sa uspješnošću prvog servisa većom od 75 odsto.

Navikao je Bagdatis da mu Đoković obično dopusti da osvoji jedan set (u dosadašnjih pet međusobnih mečeva Novak je samo jednom pobedio sa "nulom"), pa je bio spreman za nastavak borbe u drugom setu.

Ipak, najbolji teniser na svijetu pitao se više od njega.
Bolje je Đoković servirao, zaigrao bolje i sigurnijim udarcima se "vratio u meč".

Staloženiji početak drugog seta (u prva tri gema na svoj servis dopustio je Kipraninu samo dva poena) donijela su mu sigurnost, bolju kretnju i izvjesniji set.

Poslije nekoliko naizmjenično osvojenih gemova, Novak je u šestom gemu stigao do prve brejk lopte u setu, osvojio je i poveo sa 4:2. Naredni gem osvojio je bez mnogo muke i doveo vidno dekoncetrisanijeg protivnika u situaciju da mora da servira za ostanak u setu.

To mu nije pošlo za rukom, Đoković je osvojio novi brejk i osvojio drugi set rezultatom 6:2.

Treći set meča donio je nastavak dominacije najboljeg srpskog tenisera i dalji pad Bagdatisove igre.

Stabilna i samouvjerena igra donela je Đokoviću brejk na početku seta i vođstvo od 3:0. Bagdatis se pribrao, osvojio tri gema na svoj servis, ali je od početka tog dela meča bilo jasno da neće imati velikih šansi za pobjedu. Đoković je osvojio prvi servis gem za osvajanje seta i osvojio ga sa 6:3.

Nagradni fond turnira u Bazelu je 1.838.000 evra, a titula donosi pobjedniku 318.000 evra.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC