• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Ruskinje zanijemile u sred Moskve!

Češka Republika novi je šampion FED kupa, šesti put u istoriji, a prvi od raspada Čehoslovačke. U trileru, Čehinje su pobijedile Rusiju u Moskvi.

 FED KUP: Ruskinje zanijemile u sred Moskve! Izvor: MONDO

Češka šesti put, a ne Rusija peti.

U sred Moskve, FED kup reprezentacija Češke Republike dobila je triler finale Svjetske grupe za 2011. godinu. Poslije četiri singla i rezultata 2:2, odluka o novim šampionkama pala je u dublu.

Tamo su Čehinje bile bolje od Ruskinja i osvojile šestu titulu, ali prvu od raspada Čehoslovačke i 1988. godine.

Tako je završena dvogodišnja dominacija Italije u FED kupu, a ruskom selektoru Šamilu Tarpiščevu ostaje da razmisli kako da okupi najveće zvijezde i ponovi uspjehe iz 2004, 2005, 2007. i 2008. godine, kada je Rusija vladala ovim takmičenjem, koje se održava od 1963. godine.

Ukupno gledano, ove sezone završena je sedmogodišnja vladavina dva tima, Rusije i Italije, jer su Italijanke pored 2009. i 2010. godine, bile najbolje i 2006. godine.

Odlučujući poen, Češkoj je doneo dubl Lusi Hradecka/Kveta Peške, koji je nadigrao Mariju Kirilenko i Elenu Vesninu rezultatom 6:4, 6:2.

Prije toga, ključnu ulogu u pobjedi Češke odigrala je druga igračica svijeta i šampionka Vimbldona Petra Kvitova (na slici), koja je dobila oba singla, prvo protiv Marije Kirilenko (6:2, 6:2), a onda i derbi cijelog duela protiv Svetlane Kuznjecove (4:6, 6:2, 6:3).

Poene Rusiji u singlu donijele su Kuznjecova pobjedom nad Lusi Šafarovom od 6:2, 6:3 i Anastasija Pavljučenkova trijumfom nad istom protivnicom od 6:2, 6:4.

Zanimljivo, Češka je svaki od tri trijumfa na putu ka tituli dobila tek u petom meču, odnosno dublu. U prvom kolu, Čehinje su savladale komšnice iz Slovačke 3:2, a potom i Belgijanke istim rezultatom. Rekorderke po broju titula do daljeg ostaće Amerikanke, koje imaju 17 titula, deset manje imaju Australijanke, a Čehinje su sada treće, ispred Španjolki koje imaju pet titula.

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC