• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (EL): Vašaš najteži ispit

Partizan u srijedu gost Vašaša. Crno-bijeli bez Stefana Mitrovića i trenera Igora Milanovića. Uprkos tome, Partizan ide na pobjedu.

 VATERPOLO (EL): Vašaš najteži ispit Izvor: MONDO

Prethodnih sezona, što u Evroligi što u regionalnoj Evrointerligi, Partizan je držao časove iz vaterpola jednom od najpoznatjih mađarskih klubova Vašašu.

Međutim, pred duel dvije ekipe u 2. kolu Grupe C Evrolige, crno-bijeli više nisu izrazit favorit. Štaviše, ta uloga sada pripada Vašašu.

U godini u kojoj je poslije 35 godina ponovo postao prvak Evrope, Partizan je značajno promijenio tim. I već u 1. kolu, protiv Segeda, vidjelo se da se crno-bijeli neće prošetati kroz grupnu fazu Evrolige. U napetoj utakmici, Seged je pobijedio Partizan na Banjici, što je bio prvi poraz crno-bijelih u Beogradu poslije šest godina!

U duelu sa Vašašom Partizan će imati težak zadatak da ispravi propušteno u duelu sa Segedom. Bod bi, kažu na Banjici, bio veliki kao sva tri.

Crno-bijeli će u Budimpeštu otići bez kažnjenog Stefana Mitrovića, ali i bez trenera Igora Milanovića, koji je dobio tri utakmice suspenzije zbog žestokog duela sa sudijama poslije meča sa Segedom. Ekipu će u Budimpešti umjesto Milanovića, koji će pauzirati tri utakmice, voditi njegov pomoćnik Uroš Stevanović.

Sve navedeno ne znači da će Partizan otići u Budmpeštu "na klanje". Ne. Partizan ide na pobjedu!

"Ovo nam je veoma bitna utakmica i tražićemo svoju šansu u Budimpešti. Vašaš je kompaktna ekipa koja ima izvanredne pojedince. Poštujemo ih, ali želimo pobjedu, a neće biti ništa gotovo i u slučaju poraza", rekao je Stevanović.

Prvotimac Partizana Miloš Ćuk vjeruje da crno bijeli mogu do pobjede u glavnom gradu Mađarske.

"Idemo u Budimpeštu da ispravimo grešku iz prvog kola i da probamo da pobijedimo. Dosta smo radili posljednje dvije nedjelje i očekujem mnogo bolje izdanje Partizana. Ukoliko pobijedimo, imaćemo lakši put u četvrfinalu", rekao je Ćuk.

Optimista pred duel sa Mađarima je i centar Laslo Šuranji, koji je ove sezone došao u redove aktuelnog prvaka Evrope.

"Znamo kako igra Vašaš, radi se o najboljoj ekipi u našoj grupi, ali to ne mora ništa da znači. Nedavno su izgubili u mađarskom Kupu od Honveda, pa kad su mogli oni, možemo i mi da ih pobijedimo", poručio je Šuranji.

Kakva je snaga Vašaša?

Vašaš ima jednog od najboljih mađarskih igrača svih vremena - Gergelji Kiš, tu su i dvojica Štajnmeca - Barnabas i Adam, kao i hrvatski reprezentativac Miho Bošković. Ovog leta došao je i Crnogorac Draško Brguljan.

Utakmica drugog kola C grupe Evrolige Vašaš - Partizan igra se u srijedu od 20.30 časova u Budimpešti.

REZULTATI 1. KOLA:

Partizan - Seged 8:9
Eger - Vašaš 5:8

TABELA GRUPE C:

1. Vašaš 1 1 0 0 (8:5) 2 boda
2. Seged 1 1 0 0 (9:8) 2
3. Partizan 1 0 0 1 (8:9) 0
4. Eger 1 0 0 1 (5:8) 0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC