• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Vojvodina ispustila pobjedu

Vaterpolisti Vojvodine propustili su veliku priliku da zabilježe prvu pobjedu u Evroligi ove sezone. Špandau je u finišu izvukao remi u Novom Sadu - 6:6.

 VATERPOLO: Vojvodina ispustila pobjedu Izvor: MONDO

Vaterpolisti Vojvodine imali su gol prednosti i igrača više 50 sekundi prije kraja utakmice drugog kola Grupe B Evrolige.

Napad nisu iskoristili, a u preostalom vremenu iskusni Erik Bukovski postigao je svoj treći gol na utakmici i postavio konačan rezultat na bazenu novosadskog SPENS, koji je prilično razočaravajuć za domaći tim.

U srijedu uveče: Vojvodina - Špandau 6:6 (1:2, 3:1, 2:1, 0:2).

Poslije gola Bukovskog za 6:6, Novosađani su imali 30 sekundi da, ipak, zabilježe prva tri boda u najjačem evropskom klupskom takmičenju, ali je udarac Nemanje Ubovića iz blizine uspio da zaustavi iskusni golman tima iz Berlina Aleksandar Čigir.

U svakoj od četiri četvrtine, Nijemci su prvi postizali gol, ali je Vojvodina uprkos tome u posljednju dionicu ušla sa dva gola prednosti, najviše zahvaljujući Uboviću. On je treću četvrtinu završio sa dva gola u dva napada i to u situacijama bez igrača više, što je njegov tim dovelo na zamah od pobjede, ali su momci Dejana Stanojevića tu i ostali.

Bukovski im je dva puta zatresao mrežu iz prilične udaljenosti u posljednjoj četvrtini, jednom na početku, jednom na kraju i otkinuo dva boda, poslije startnog poraza ekipe u Zagrebu od Mladosti (14:9).

U trećem kolu Grupe B, Vojvodina će 28. novembra gostovati u Dubrovniku ekipi Juga.

Novosađani su pred nekoliko stotina svojih navijača morali da plivaju skoro cijelu prvu četvrtinu, dok prvi put nisu savladali Čigira, a uradio je to Ubović u situaciji sa igračem više. I to je segment igre o kojem će biti riječi u stručnom štabu novosadskog tima, jer su do kraja utakmice domaći samo još jednom tresli mrežu u superiornoj situaciji u bazenu, a prilika za to imali su još sedam.

Potpuno obrnuto, gosti su do prvog igrača više stigli tek sredinom četvrte četvrtine i nisu ga iskoristili, kao i u prvom narednom napadu. Sa svega 0/2 u tim situacijama, Berlinci su odnijeli bod kući.

U drugoj četvrtini, pri rezultatu 4:3, Vojvodina je imala dvije prečke, prvu je pogodio Miroslav Ranđić, a drugu Ejdan Rouč. Tako je propuštena prilika da se Voša još ranije odlijepi na dva, možda i tri gola razlike...

Špandau je u prvom kolu kod kuće izgubio od Juga rezultatom 9:8, koji je takođe u srijedu nadigrao velikog rivala iz Zagreba, Mladost, rezultatom 10:8 i tako se osamio na čelu grupe.

GRUPA B

Vojvodina - Špandau 6:6
Jug - Mladost 10:8

TABELA: Jug 6, Mladost 3, Špandau 1, Vojvodina 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC