• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizanu bod u "ludoj" utakmici!

Golom Miloša Ćuka četiri sekunde prije kraja, Partizan je nekako došao do boda u Budimpešti, iako je imao tri gola prednosti protiv Vašaša - 10:10.

 VATERPOLO: Partizanu bod u "ludoj" utakmici! Izvor: MONDO

Poslije osam minuta: Vašaš - Partizan 5:3. Poslije 24 minuta: Vašaš - Partizan 5:8.

Na kraju, pogotkom Miloša Ćuka četiri sekunde prije kraja, u drugom kolu Grupe C Evrolige: Vašaš - Partizan 10:10 (5:3, 0:3, 0:2, 5:2)!

Vaterpolisti Partizana bili su nadomak ispravljanja višegodišnjeg incidenta sa starta Evrolige, kada su na Banjici izgubili od Segeda. U posljednju četvrtinu utakmice drugog kola u Budimpešti ušli su sa rezultatom 8:5, ali su već sredinom četvrte četvrtine gubili!

Na kraju, zahvaljujući maestralnom Ćuku, koji je postigao i deveti i deseti gol za crno-bijele, šampion Evrope izbjegao je i drugi poraz na početku puta ka odbrani krune iz Rima, odnosno osvojio prvi bod u sezoni 2011/12.

Partizan je u Budimpešti odigrao dvije maestralne (3:0, 2:0) i dvije katastrofalne četvrtine (3:5, 2:5). Na kraju, stalo je "na pola", ali je sam tok meča kreirao utisak da su crno-bijeli ispustili pobjedu.

Sjajnim golom "iz svlačionice" Milana Aleksića, 15 sekundi prije kraja treće četvrtine, beogradski tim poveo je rezultatom 8:5, ućutkao bučne domaće navijače i tako završio drugu uzastopnu četvrtinu bez primljenog gola. Djelovalo je kao da je iskusni sastav Vašaša, koji i dalje predvodi Gergelji Kiš, uz asistenciju braće Adama Barnabasa Štajnmeca, na dnu bazena.

Ali, iskustvo je dovelo do potpunog preokreta u svega nekoliko minuta posljednje dionice.

Prvo je Marton Vamoš savladao raspoloženog Slobodana Sora u situaciji sa igračem više za 6:8 i to je bio prvi pogodak Vašaša poslije 18 minuta vaterpola, a kada je već u sljedećem napadu, iz polukontre, 19-godišnji Tibor Fezekaš lobovao nemoćnog golmana Partizana, slutilo je na loše - 7:8.

Još lošije bilo je za koji minut, kada je Vašaš izveo novi kontra udar, Aleksandar Radović bio prinuđen da potapa igrača pred Sorom, poslije čega je Vašaš došao do drugog peterca na meču. Uspješno ga je izveo Kiš - 8:8, a sve je počelo da liči na potpuni preokret.

Do prvog vođstva, još od početka druge četvrtine, Mađari su došli minut i 53 sekunde prije kraja, kada je Gergelji Katonaš sa lijevog krila prilično bezidejno opalio po Soru, a lopta se od torza srpskog reprezentativca odbila u mrežu - 9:8.

Crnu seriju svog tima uspio je u narednom napadu da zaustavi Ćuk, kada su arbitri, svjesni da su od starta četvrte četvrtine pomogli Vašašu da se vrati, ovog puta nagradili Partizan isključenjem dvojice igrača domaćih. I već su kažnjeni krenuli da uplivavaju nazad u bazen, kada je Ćuk desnicom poravnao na 9:9, svega minut i 21 sekund prije kraja.

To nije bilo sve, jer je 58 sekundi prije kraja, ponovo Katonaš, potpuno zaboravljen na lijevom krilu od strane odbrane Partizana, imao praznu mrežu. I Soro je bio loše postavljen, pa Mađaru nije bilo teško da postigne treći gol i dovede Vašaš pred vrata trijumfa, koji bi se burno proslavio - 10:9.

Partizan je imao 35 sekundi da umjesto tri, dođe do jednog boda, a kada je reprezentativac Mađarske Viktor Nađ zaustavio prvi pokušaj Beograđana, deset sekundi prije kraja, ličilo je na novi poraz. Ličilo je svima, ali ne i Ćuku, koji je u drugom napadu izborio faul na sredini, na nekih šest, sedam metara od gola Vašaša, a potom iz faula pocijepao mrežu za 10:10.

Do ovog boda, srpski šampion stigao je bez prvog trenera Igora Milanovića koji je zaradio tri utakmice suspenzije zbog sukoba sa sudijama poslije poraza od Segeda, kao i bez reprezentativca Stefana Mitrovića, koji je bio učesnik kavge na kraju pomenutog meča. I bez njih dvojice, predvođeni pomoćnikom Urošem Stevanovićem, Partizan je odigrao i dobro i loše, na kraju uzeo bod, koji ga ostavlja u igri za plasman u četvrtfinale.

Sljedeću utakmicu, crno-bijeli igraju 26. novembra protiv Egera kod kuće, koji je ove večeri doživio i drugi poraz, od Segeda - 6:3.

Uz Ćuka, koji je dao četiri gola, kod Partizana strijelci su bili još Nikola Dedović (2), Milan Aleksić, Vladimir Vujasinović, Dušan Mandić i Aleksandar Radović. Vašaš se oslonio najviše na Katonaša (3), dva gola dao je Hrvat Miho Bošković, a po jedan Kiš, Fazekaš, Marton Vamoš, Draško Brguljan i Adam Štajnmec.

REZULTATI 2. KOLA:


Vašaš - Partizan 10:10
Seged - Eger 6:3

TABELA: Seged 6, Vašaš 4, Partizan 1, Eger 0.

Iste večeri u Novom Sadu, Vojvodina je takođe remizirala, u duelu sa Špandauom.


(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC