• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARIZ: Viktoru set, Novaku meč

Novak Đoković u prosječnoj formi i dalje je dovoljno dobar da pobijedi nadahnutog Viktora Troickog. U osmini finala Mastersa u Parizu - 4:6, 6:3, 6:1.

 PARIZ: Viktoru set, Novaku meč Izvor: MONDO

Viktor Troicki dobio je bitku, ali je Novaku Đokoviću pripao rat.

U svesrpskoj osmini finala Mastersa u Parizu, 19. teniser svijeta bolje je počeo protiv "Broja 1", poveo u setovima, imao neko vrijeme "egal" i u drugom, ali je onda Đoković naglo podigao nivo igre i zabilježio desetu pobjedu u 11 ATP duela sa dobrim prijateljem.

Na kraju: Đoković - Troicki 4:6, 6:3, 6:1.

Najbolji teniser svijeta, čiji je nastup u Parizu bio pod znakom pitanja zbog povrede ramena zadobijene tokom prethodne nedjelje i takmičenja u Bazelu, u četvrtfinalu će se sastati protiv (6) Žoa-Vilfreda Conge, koji je pobijedio Andreasa Sepija rezultatom 6:3, 6:4.

Pobjedom nad Troickim, Đoković je prošao rundu takmičenja u kojoj je prošle sezone poražen od Majkla Ljodre, pa će tako svakom narednom pobjedom na pretposljednjem turniru sezone za njega, samo uvećati broj bodova na ATP listi, naravno i broj evra na bankovnom računu. Đoković je "odbranio" 90 ATP poena za osminu finala iz 2010. godine, a titula u Bersiju vrijedi 1.000 ATP bodova i 454.000 evra.

Tu sumu Đoković je već osvajao u "Gradu svjetlosti", jer je 2009. godine bio pobjednik ovog prestižnog Masters turnira. Troickom, za utjehu, ostaje nagrada od 29.155 evra za plasman u treće kolo turnira na kojem nije ni učestvovao prošle sezone, pa će tako sezonu završiti sa dodatnih 90 ATP poena, što će mu možda donijeti određeni napredak narednog ponedjeljka.

A, djelovalo je da Troicki može da pobijedi Đokovića prvi put od Umaga 2007. godine, kada je godinu dana stariji Viktor dobio prvi međusobni susret sa sugrađaninom.



Troicki je bio bolji u prvom setu, u dugim razmjenama djelovao je sigurno i vrijedno je sakupljao poene, koji su mu donijeli rano vođstvo od 2:0, odnosno 3:1. Đoković je na kratko vratio brejk (3:3), ali je već u sljedećem servis gemu najboljeg tenisera svijeta, Troicki uspio da bude bolji i vrati prednost od 5:3.

Tada je Viktor došao do prve set lopte, na servis Đokovića, ali nije uspio da je iskoristi, pa su se stvari umalo dramatično promijenile u korist njegovog rivala. Pri rezultatu 5:4, na servis Troickog, Đoković je imao dvije brejk lopte za potpuni povratak u set, ali je Troicki iako vidno nervozan, pronašao način da veže četiri uzastopna poena i povede 1:0 u setovima - 6:4.

Već na startu drugog seta, Đoković je počeo da podiže nivo igre i prvi je napravio brejk (2:0), što je Troicki uspio da stigne (2:2).

Tada je počeo najduži, a ispostavilo se i presudni gem u meču. Na servis Đokovića, Srbi su u Bersiju igrali deset i po minuta jedan gem, u kojem je Troicki imao pet brejk lopti, ali je na kraju mlađi uspio da sačuva servis i povede 3:2, potom 5:2, sve do izjednačenja u setovima - 6:3.

I tu je bio kraj Viktorovog otpora Noletu.



U trećem setu, Đoković je apsolutno dominirao na terenu, odlično se kretao, problemi sa povredom iz Bazela djelovali su kao davna prošlost, što je potpuno slomilo volju, vjeru i samopouzdanje kod Troickog. Rezultat 6:1 govori sam za sebe.

Poslije skoro dva časa borbe, Troicki je završio sezonu, a Đoković nastavio pohod ka 29. trofeju u karijeri.

Đoković i Conga do sada sastajali su se devet puta i Francuz je jedan od rijetkih tenisera, koji (još) imaju pozitivan skor sa Srbinom. Trenutno je 5:4 za Congu, s tim da je Nole dobio oba duela u 2011. godini, a tri od posljednja četiri. Njih dvojica se nisu do sada sastajala u Parizu.

U četvrtak je, takođe u trećem kolu, eliminisan i Janko Tipsarević.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC