• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" uskaču u bazen

Počele pripreme vaterpolista Srbije za EP u Ajndhovenu. Taj turnir biće provjera za najvažnije takmičenje - olimpijski turnir u Londonu.

 VATERPOLO: "Delfini" uskaču u bazen Izvor: MONDO

Poslije napornog ljeta tokom kojeg su se naosvajali medalja, vaterpolisti Srbije ponovo su se okupili u ponedjeljak na početku priprema za Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu koje počinje 16. januara.

Prije tri dana, Srbija je saznala imena protivnika u grupnoj fazi takmičenja u Ajndhovenu. Grupa je da se "smrzneš". Ali, i prije žrijeba, selektor Dejan Udovičić rekao je da je EP provjera pred olimpijski turnir u Londonu, koje će biti najvažniji ispit za sadašnju generaciju "delfina".

Olimpijsko zlato jedino nedostaje u prebogatoj riznici trofeja.

To, naravno, ne znači da će vaterpolisti Srbije otići u Ajndhoven na turističko razgledanje. Ne. Evropsko prvenstvo, na kojem Hrvatska brani zlato (Srbija je u Zagrebu bila treća, drugi Italijani), "delfini" imaju obavezu da brane boje zemlje onako kako smo od njih navikli. Bez imperativa i pritiska, već samo da odigraju kako umiju.

Prvi dio priprema trajaće samo nekoliko dana. Zbog teško razmljivih odluka LEN-a. Većina igrača će morati da se vrati u klubove, da odigra još koje kolo u domaćim i evropskim takmičenjima, pa će onda opet na okupljanje.

Srbija je u grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Španijom, Njemačkom i Rumunijom.

"Delfini" otvaraju šampionat utakmicom sa Španijom, potom slijedi duel sa Njemačkom, a u 3. kolu veliki derbi sa Hrvatskom. U narednom kolu Srbija igra sa Rumunijom, a u posljednjem protiv Crne Gore.

Selektor Dejan Udovičić je pozvao 16 igrača. Iznenađenja nema, sve provjereni momci i igrači:

golmani - Slobodan Soro (Partizan Rajfajzen), Gojko Pijetlović (Crvena zvijezda Vet) i Branislav Mitrović (Debrecin).

igrači - Marko Avramović (Crvena zvijezda Vet), Boris Vapenski, Nemanja Ubović (Vojvodina), Vanja Udovičić (Mladost), Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović (Pro Rijeko), Slobodan Nikić (Kamolji), Nikola Rađen (Hios), Živko Gocić (Solnok).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC