• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Luis pobjedom "prebolio" Nikol

"Osećam ogroman ponos zbog ove pobjede", rekao je Luis Hamilton, poslije grešaka na stazi, raskida veze sa Nikol Šrezinger, smrti dva bliska prijatelja.

 F1: Luis pobjedom "prebolio" Nikol Izvor: MONDO

Pobjeda Luisa Hamiltona u nedjelju u Abu Dabiju, nema pretjerani rezultatski značaj za ovog mladog Britanca iz Meklaren Mercedesa, šampiona svijeta iz 2008. godine.

Sebastijan Fetel uveliko je odbranio titulu prvaka Formule 1, Red Bul će svakako uzeti titulu u konkurenciji konstrkutora, a ni pobjeda Hamiltona na posljednjoj trci sezone, 27. novembra u Brazilu, ne bi mu obezbijedila makar drugo mjesto, odnosno titulu vicešampiona.

Sve to, nikako nije umanjilo slavlje Britanca poslije treće pobjede u sezoni, a 17. u karijeri. Poslije trke za Veliku nagradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hamilton je novinarima otvorio srce i priznao da mu pobjeda znači mnogo, jer je u prethodnom periodu prolazio kroz teške trenutke i u privatnom životu, ali i na stazi.



Poslije večeri u kojoj se po broju pobjeda u sezoni izjednačio sa zemljakom i kolegom iz Meklarena, Džensonom Batonom, Hamilton je rekao:

"Osjećam ogroman ponos zbog ove pobjede, jer sam se u prethodnom periodu nalazio pod velikim pritiskom, a bio sam okružen i sumnjama sa svih strana", osvrnuo se Hamilton na to što je u medijima često bio prozivan zbog nesigurnog stila vožnje, grešaka i dekoncentracije, ali i na to što ga tim nije zaštitio od takvih kritika.

"Definitivno ću poslije ovog vikenda imati čistiji um i manji teret na leđima koji će me pritiskati", dodao je 26-godišnji Britanac, jedini tamnoputi vozač u "najluđem cirkusu".

Hamilton je ove sezone, prema mišljenju većine, bio odogovran za nekoliko incidenata na stazi, a najbolji primjeri za to su sudari sa Felipeom Masom iz Ferarija i, što je najcrnje, kolegom Batonom. Na sve to, nadovezao se za njega buran raskid višegodišnje veze sa pop zvijezdom, zanosnom Nikol Šerzinger.

Stvar koja je dotukla Hamiltonovo samopouzdanje bila je smrt dvoje njegovih bliskih prijatelja.



Poslije svega, priznao je da je tek u Abu Dabiju uspio da skrene misli sa svih loših stvari koje su mu se dogodile ove godine.

"Poslije dugo vremena uspio sam da skrenem misli sa problema ili šta god to bilo što me je mučilo... Bio sam, kao nekada, koncentrisan na čistu vožnju. Na prošloj trci imao sam tu grešku i napravio sudar sa Masom, a razlog je što nisam imao čist um u tom trenutku", otvoreno je priznao Hamilton.

Kao i svaka majka, Hamiltonova mama Brenda, prepoznala je da joj je sin u problemu i poslije dugo vremena pojavila se pored staze. Moguće je da je i njena podrška pomogla sjajnom vozaču da prevaziđe probleme i pokaže da i dalje zna posao.

Prolazivši prvi kroz cilj, Hamilton je preko radio veze čestitao cijelom timu, a onda donekle i prekršio FIA pravila time što se posebno zahvalio mami.

"Moji prijatelji i porodica bili su snažno uz mene ove nedjelje, mnogo više nego prethodnih... I to je napravilo razliku", prokomentarisao je Luis, koji je dobio priliku da izbije na prvo mjesto na pisti Jas Marina već poslije druge krivine, kada je šampionu svijeta Sebastijanu Fetelu iz Red Bula pukla guma.

Britanac izenandnu priliku nije propustio do kraja trke, iako ga je dosta dugo Fernando Alonso pratio na opasnom odstojanju.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC