• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovima" slaba kondicija!?

Ako misle da nešto urade na EP, pred svojim navijačima, rukometaši Srbije pod hitno moraju nešto da urade na fizičkoj spremi.

 RUKOMET: "Orlovima" slaba kondicija!? Izvor: MONDO

Bliži se Evropsko prvenstvo u rukometu, čiji je Srbija domaćin. Očekivanja sportske javnosti su velika ili bolje reći razumna.

Ali, da li su naša očekivanja utemeljena na realnim osnovama?

Rezultati pregleda, koji su nedavno obavljeni u Republičkom zavodu za sport, više su nego loši. Poražavajući!

List "Sport" prenosi da reprezentativci Srbije imaju problem sa fizičkom spremom. Na skali od 1 do 7, od deset testiranih reprezentativaca nijedan nema ni šest, a kamoli sedam.

Testirana je potrošnja kiseonika, iz koje se utvrđivala i maksimalna frekvencija srca, odnosno testiranje funkcionalnih sposobnosti.

"Rezultati testiranja su dvije petice, četvorka, četiri trojke i tri dvojke. To je definitivno veliki problem. Fizička priprema je loša, a to stvara i problem koncetracije", kaže selektor reprezentacije Veselin Vuković.

Izlišno je reći da stvari moraju pod hitno da se promjene.

"Moraju! Međutim, mi ćemo morati da radimo na način koji još nije zabilježen u nauci. Tempiranje forme se postiže kroz sedmonedeljne pripreme, a mi ćemo to morati da sprovedemo u 14 dana!", dodao je Vuković u izjavi "Sportu".

Ako ne poprave fizičku spremu, "orlovima" ne gine neuspjeh.

"Vjerujem da će da bude bolje nego što je trenutno. U suprotnom, u onom ritmu igranja mečeva svakog drugog dana, mi nećemo moći da izdržimo petu utakmicu", naglasio je selektor.

Vuković je igračima napisao šta sve treba da urade da poboljšaju kondiciju i apelovao na njih da to shvate na najbolji način.

"Vjerujem da će to uroditi plodom. Ne mogu, međutim, da shvatim da pojedinci ne razmišljaju na duži rok. Tačno je da plate zarađuju u klubovima, ali kad bi napravili dobar rezultat sa repezentacijom, sigurno bi imali bolje ugovore", primijetio je Vuković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC